Στον Αρναουτάκη δίνει τη σκυτάλη το Υπουργείο για τον ΒΟΑΚ

Το υπουργείο Υποδομών απαντά για τον ΒΟΑΚ με έγγραφο που άμεσα δίνει τη σκυτάλη στον Περιφερειάρχη Κρήτης , Σταύρο Αρναουτάκη.

Σύμφωνα με το  έγγραφο που διαβίβασε το υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Κρήτης «η αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησης του ΒΟΑΚ, πλην των τμημάτων όπου επεμβαίνει ο ΟΑΚ, βάση του Εσωτ. Κανονισμού Λειτουργίας του και του άρθρου 22 του ν. 4519/2018, ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης».

Το υπουργείο Υποδομών αναφέρει: «Η Δ/νση Δ14 δεν έχει την αρμοδιότητα λειτουργίας και συντήρησης του ΒΟΑΚ, ούτε νομιμοποιείται να περιέλθει σ’ αυτήν οποιαδήποτε νέα ή σε εξέλιξη εργολαβία συντήρησης στην υπόψη οδικό άξονα. Κατόπιν των ανωτέρων, η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να συνεχίσει τις εν εξελίξει δημοπρατήσεις έργων συντήρησης που ήδη έχει δρομολογήσει και να εκτελεί ανελλιπώς την αρμοδιότητα της λειτουργίας και συντήρησης του ΒΟΑΚ, προς εξασφάλιση της οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης του δημοσίου συφέροντος».

Μετά την κοινοποίηση του εγγράφου του υπουργείο Υποδομών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδος Μαρκογιαννάκης ανέφερε:

«Σήμερα αναρτήθηκε το έγγραφο του υπουργείου Υποδομών σύμφωνα με το οποίο αποκλειστικά υπεύθυνη για την συντήρηση και τη λειτουργία του ΒΟΑΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Γεγονός το οποίο εκθέτει βαρύτατα τον κ. Αρναουτάκη, ο οποίος τις τελευταίες 4 εβδομάδες ασχολείται όχι με το πως θα επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Σταλό αλλά πως θα σκεπάσει τις ευθύνες του.

Αν μετά από 9 χρόνια, ο κ. Αρναουτάκης έχει κουραστεί ας βγει να μας το πει – το να πετά το μπαλάκι των ευθυνών αλλού υποδηλώνει την αδιαφορία του. Η Κρήτη έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά με νέα πρόσωπα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.