Όλα τα Νέα

Στον Ψηλορείτη η ΕΜΑΚ, έσωσε ζευγάρι που χάθηκε

Ζευγάρι που χρειάστηκε άμεσα βοήθεια επικοινώνησε το μεσημέρι της Κυριακής με τις αρχές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός

222

Oλα καλά για την επιχείρηση διάσωσης δύο ορειβατών στον Ψηλορείτη.Ζευγάρι που χρειάστηκε άμεσα βοήθεια επικοινώνησε το μεσημέρι της Κυριακής με τις αρχές με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να σπεύσουν στο σημείο άνδρες της ΕΜΑΚ.

Πρόκειται έναν 28χρονο Γάλλο και μια 27χρονη Ελληνίδα που ενημέρωσαν ότι έκαναν την εξόρμησή τους σε δύσβατο σημείο του Ψηλορείτη αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες 4 άνδρες της ΕΜΑΚ προσέγγισαν το ορεινό σημείο στο οποίο έχασαν τον προσανατολισμό τους οι ορειβάτες, τους βρήκαν και τους κατέβασαν με προσοχή στα Ανώγεια. Από εκεί οι ορειβάτες θα πάρουν το όχημα τους και θα αναχωρήσουν για τον προορισμό τους αφού δεν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι η όλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ διήρκεσε περισσότερο από 4 ώρες. Και τα δύο άτομα σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι καλά στην υγεία τους.