Συγκλονίζει μάνα που εκλιπαρεί συνοριακούς φρουρούς να την αφήσουν να περάσει στις ΗΠΑ

Μια μητέρα, η Λάντι Πάερεζ, γονατισμένη, κρατώντας σφιχτά το χέρι του  εξάχρονου γιού της, ικετεύει  με δάκρυα στα μάτια, να της επιτρέψουν να περάσει τα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ και να βρεθεί στην «γη της Επαγγελίας», όπου το παιδί της θα μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Έχει διανύσει περισσότερα από 2.400 χιλιόμετρα από την πατρίδα της, την Γουατεμάλα. Πλέον βρίσκεται απέναντι στην ειδική φρουρά που έχει τοποθετηθεί από τους Μεξικανούς στα σύνορα, για να αποτρέπουν τους μετανάστες να περνούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα κλάματα και τα παρακάλια της δεν σταματούν. Επί εννέα ολόκληρα λεπτά προσπαθεί να κερδίσει την συμπάθεια των συνοριακών φρουρών. Ωστόσο, εκείνοι έχουν σαφείς εντολές: «δεν πρέπει να λυγίζουν μπροστά  στην ανθρώπινη ανάγκη για ένα καλύτερο αύριο».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, όταν κάποια στιγμή οι φρoυροί κοίταξαν προς μια άλλη κατεύθυνση, η μητέρα έτρεξε με το παιδί της και πέρασαν στην άλλη μεριά, εκεί όπου την συνέλαβαν οι αμερικανικές Αρχές και τώρα αυτό που ελπίζει είναι να πείσει τους αρμόδιους που θα εξετάσουν την αίτηση της για την χορήγηση ασύλου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ant1news.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.