Όλα τα Νέα

Συγκλονίζουν οι θάνατοι από τα μαγκάλια της οικονομικής θέρμανσης

Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου

330

Συγκλονίζουν οι θάνατοι από τα μαγκάλια της οικονομικής θέρμανσης Πυρκαγιά μικρής έκτασης ξέσπασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σε διαμέρισμα στην Αγ. Βαρβάρα.

 

Πρόκειται για περιστατικό που έλαβε χώρα σε διαμέρισμα επί της οδού Αθηνάς. Οι πυροσβέστες εντόπισαν έναν άνδρα, χωρίς τις αισθήσεις του, έπειτα από την κατάσβεση της φωτιάς.  

Αναζητούν τρόπους να ζεσταθούν, αφού στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμα και πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα και τελικά χάνουν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιών ή από φωτιές που εκδηλώνονται στα σπίτια τους από τη συνεχή χρήση των ξυλόσομπων ή τζακιών.

 

Η οικονομική εξαθλίωση των πολιτών αυτής της χώρας δεν έχει τέλος. Το μαγκάλι που είχε για να ζεσταίνεται, είναι όπως όλα δείχνουν η αιτία που πολλοί άνθρωποι χάνουν σήμερα τη ζωή τους. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδηγούν σε απόγνωση όσους δεν διαθέτουν τα απαραίτητα για να μπορέσουν να θερμάνουν τον χώρο διαβίωσης τους.
Οδηγώντας τους σε εναλλακτικές μεθόδους προκειμένου να επιβιώσουν από το κρύο που επικρατεί. Αγνοώντας την επικινδυνότητα και μη λαμβάνοντας μέτρα προστασίας. Ο καπνός  Το ανάβουν συνήθως για να αντιμετωπίσουν το κρύο που επικρατεί, δυστυχώς όμως πιθανότατα δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η ασφυξία και οι αιφνίδιοι θάνατοι πάνω από το μαγκάλι έχουν αρχίσει και φέτος το χειμώνα να μας χτυπάνε απειλητικά την πόρτα.
Οι ειδικοί προειδοποιούν. Καλός εξαερισμός και προσοχή ακόμη και στα πιο ανώδυνα συμπτώματα. Σημαντικότερες προφυλάξεις που μπορούν να λάβουν όσοι από την κρίση αναγκάζονται να επιστρατεύουν  εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης. Με το καμπανάκι του κινδύνου να χτυπάει δυνατότερα για τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
 
Το μαγκάλι υπήρχε στη ζωή των Ελλήνων κυρίως στην περίοδο της κατοχής, ενώ άρχισε να εγκαταλείπεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 . Η επιστροφή του στις ζωές των Ελλήνων θεωρείται κακό σημάδι και στοιχείο έσχατης υποτίμησης του βιοτικού επιπέδου!

 

parapolitikakritis.gr