Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου-Κάλεσμα γυναικών να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης

O Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, μέλος της ΟΓΕ, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε όλες τις γυναίκες,εργαζόμενες, μισθωτές και αυτοαπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, άνεργες, φοιτήτριες και σπουδάστριες, νέες μητέρες, γυναίκες συνταξιούχους, μετανάστριες και πρόσφυγες,στην παγκρήτια κινητοποίηση στη νατοϊκή βάση της Σούδας, με προσυγκέντρωση και αναχώρηση την Κυριακή 14/4 και ώρα 10:00 στην Δυτική πλευρά του Δημοτικού Κήπου,την οποία οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης, για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις και να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτούς και το κλείσιμο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών στρατιωτικών βάσεων.

Στα Χανιά η προσυγκέντρωση είναι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε τις γυναίκες να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, καθώς επίσης τις πολιτικές τοπικής και περιφερειακής διοίκησης, οι οποίες, διαχρονικά, υποκλίνονται στους φονιάδες των λαών εμπλέκοντας το λαό της χώρας μας αλλά και άλλους λαούς στο κουβάρι των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Εμείς, οι γυναίκες, ως φορείς της νέας ζωής γνωρίζουμε καλά πως η πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, είναι συνδεδεμένη με την πάλη ενάντια στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσηςΔυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, για την απομόνωση της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, το οποίο αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία. Έχουμε συσσωρεύσει πλέον αρκετή πείρα και ξέρουμε πως μόνο η κοινή αγωνιστική δράση με το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, το εργατικό – λαϊκό κίνημα είναι ο μοναδικός φωτεινός δρόμος για να απαλλαγούμε από ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβερνήσεις, τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις και μονοπώλια που μας καταδικάζουν σε μια ζωή με ανασφάλεια, πολέμους, προσφυγιά, καταπίεση και εκμετάλλευση.

Η ΟΓΕ σε καλεί να γνωριστούμε και να παλέψουμε μαζί για:

 • Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
 • Καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις και τα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ, ΕΕ.
 • Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.
 • Καμία δαπάνη για τους εξοπλισμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ.
 • Επίδομα τοκετού και άδειας μητρότητας για όλες τις εγκύους.
 • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες και όλους, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
 • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς για όλες και όλους.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στην Υγεία και στην Παιδεία.
 • Διευκόλυνση στη συνέχεια της επιστροφής της μητέρας στην εργασία, με μειωμένο ωράριο κατά δύο ώρες για τα επόμενα δύο χρόνια και κατά μία ώρα για άλλα δύο, με δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών και υποδομών δημιουργικής απασχόλησης βρεφών, νηπίων, παιδιών.
 • Αδειες στο ζευγάρι για ασθένειες ή άλλες ανάγκες του παιδιού. Μεγαλύτερη άδεια στις μονογονεϊκές οικογένειες και σε γυναίκες με αναπηρία ή με παιδιά με αναπηρία.
 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλες και όλους.
 • Κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος.
 • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΟΛΕΣ  ΣΤΗΝ  ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗ ΣΟΥΔΑΣ  ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ 2019

Τα σχόλια είναι κλειστά.