Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη Χανίων με το Πρέσβη της Γερμανίας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, ο νέος Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, Δρ Ernst Reichel, συνοδευόμενος από την Επίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στα Χανιά, κα Αργυρώ Γαναδάκη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και ο νέος Γερμανός Πρέσβης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στη χώρα μας τον Αύγουστο του 2019, συζήτησαν αρχικά θέματα εξωτερικής πολιτικής, σχολιάζοντας τις τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις και αναλύοντας το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Η συζήτηση έπειτα στράφηκε σε θέματα που αφορούν στο Νομό Χανίων και στα ζητήματα που καλείται να λύσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν πέρυσι οι αλλεπάλληλες θεομηνίες σε υποδομές, τονίζοντας ότι και ο πρωτογενής τομέας επλήγη σε μεγάλο βαθμό από τις βιβλικές αυτές καταστροφές. Σ’αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκαν επίσης θέματα οικολογικού ενδιαφέροντος, όπως η κλιματική αλλαγή και η διαχείριση απορριμμάτων.

Ερωτηθείς από τον Πρέσβη για τους δεσμούς μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και Γερμανίας, ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και της Περιφέρειας Calw.

Η συζήτηση έκλεισε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στον Πρέσβη καλή διαμονή στα Χανιά και καλή δύναμη στο έργο του, προσφέροντάς του την αγγλική έκδοση του βιβλίου του Θεοχάρη Δετοράκη με τίτλο «Ιστορία της Κρήτης», όπως και ένα αντίγραφο παλαιού χάρτη της Κρήτης.