Συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη είχαν εκπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής

Εκπρόσωποι ομάδων της Γ΄Εθνικής είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη

Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook o Γιούχτας ενημέρωσε για την συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι ομάδων της Γ΄Εθνικής.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του,συζητήθηκαν θέματα οικονομικά που ταλανίζουν όλες τις ομάδες της Κατηγορίας,όπου ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομάδων να δημιουργήσουν μια τριμελή επιτροπή προκειμένου να έχουν  ένα ακόμα ραντεβού, όπου θα υπάρχουν εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Γιώργο Βασιλειάδη είχαν εκπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής την Τετάρτη. 
Τον Γιούχτα εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος Μύρων Χιλετζάκης ενώ το παρών έδωσαν και ιθύνοντες των εξής ομάδων: Ο.Φ. Ιεράπετρας, Κερατσίνι, Ατρόμητος Πειραιά, Ιωνικός, Μακεδονικός, Αιγάλεω και Θύελλα Καμαρίου. 
Αυτό που συζήτησαν με τον υφυπουργό οι παράγοντες των ομάδων, ήταν το οικονομικό που ταλανίζει τους περισσότερους συλλόγους.
Αρχικά τόνισαν το μεταφορικό πρόβλημα: Οι ομάδες των νησιών αλλά και εκείνες της Αθήνας και του Πειραιά, αναγκάζονται να μεταβούν εκτός, περίπου επτά φορές μέσα στην αγωνιστική σεζόν. Αυτό σημαίνει πώς το κάθε ταξίδι αξίζει 3.000 ακτοπλοϊκώς.
Στη συνέχεια τόνισαν πώς οι ομάδες επιβαρύνονται με τα έξοδα της διαιτησίας, κόστος που ανέρχεται περίπου στα 1.000 ευρώ.
Οι αντιπρόσωποι των ομάδων της Γ’ Εθνικής μάλιστα ανέφεραν πώς η Γ’ είναι η πιο αδικημένη κατηγορία όσον αφορά το οικονομικό καθώς δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση και όλα πληρώνονται από τους παράγοντες της εκάστοτε ομάδας.
Χαρακτηριστικό είναι πώς την τελευταία φορά που οι ομάδες της Γ’ Εθνικής έλαβαν επιχορήγηση ήταν το μακρινό 2007, όπου η κατηγορία ήταν επαγγελματική, με το ποσό να ανέρχεται στα 15.000.
Κάτι ακόμα που συζητήθηκε είναι πώς τα σωματεία χρεώνουν το εισιτήριο στους εντός έδρας αγώνες, στα 10 ευρώ, όμως τα 5.5 φορολογούνται ενώ παράλληλα τη μέρα και την ώρα που διεξάγονται οι αναμετρήσεις, γίνονται και άλλα παιχνίδια και έτσι ο περισσότερος κόσμος δεν πηγαίνει να παρακολουθήσει Γ’ Εθνική προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο και να καλυφθεί κάποιο κόστος.
Εν κατακλείδι, το μεταφορικό αλλά και τα έξοδα των διαιτητών είναι τα βασικά προβλήματα με τον Υφυπουργό να δείχνει να κατανοεί τις ομάδες, και δεσμεύτηκε όσον αφορά τα έξοδα μετακίνησης, οι σύλλογοι να ενταχθούν στο «μεταφορικό ισοδύναμο» και το κόστος να μειωθεί αρκετά.
(Μεταφορικό Ισοδύναμο (M.I.) είναι το μέτρο με τη θέσπιση του οποίου επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς που αντιστοιχεί σε επιβάτες και εμπορεύματα με μέσα θαλάσσιας μαζικής μεταφοράς με το κόστος που θα ίσχυε στα μέσα χερσαίας μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση.)
Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε από τους εκπροσώπους των ομάδων να δημιουργήσουν μια τριμελή επιτροπή προκειμένου να λάβει χώρα ένα ακόμα ραντεβού, όπου θα υπάρχουν εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.