Συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της επίσκεψης της πολυμελούς αντιπροσωπείας του Κόμματος στην Κύπρο, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη.

Κατά το καλωσόρισμα της αντιπροσωπείας από τον κ. Συλλούρη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

“Είναι πολύ αξιόλογη αυτή η περιοδεία, μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή κατά την άποψή μας, εδώ στην Κύπρο. Είχα την ευκαιρία να συναντήσω, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλα τα πολιτικά κόμματα και μαζικούς φορείς.
Είναι γεγονός ότι είμαστε σε μια φάση που, καθώς αυξάνεται η τούρκικη επιθετικότητα, η προκλητικότητα στην περιοχή, χρειάζεται συντονισμός δράσεων των λαϊκών κινημάτων, όλων των λαϊκών δυνάμεων και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά θα έλεγα και σε άλλες χώρες και λαούς της περιοχής, έτσι ώστε να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη, η φιλία, κυρίως η αντιιμπεριαλιστική δράση. Γιατί, δυστυχώς, είμαστε σε μια αναβαθμισμένη γεωστρατηγικά περιοχή, με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και με πολύ οξυμένους ανταγωνισμούς και περιφερειακών δυνάμεων εδώ, αλλά και διεθνώς, με ισχυρούς παίκτες.

Και δυστυχώς η ιστορική πείρα, αλλά και η σημερινή πραγματικότητα μας δείχνει ότι όπου ανταγωνίζονται και συγκρούονται μεγάλα συμφέροντα την πληρώνουν συνήθως οι μικροί, οι πιο αδύναμοι, οι λαοί δηλαδή. Κι απ’ αυτή τη σκοπιά εμείς θεωρούμε ότι είναι και έκφραση αλληλεγγύης -άσχετα από τις διαφορετικές προσεγγίσεις, ιδεολογικές, πολιτικές, που έχει η κάθε πολιτική δύναμη και το δικό μας το κόμμα- ότι σε αυτά τα ζητήματα μπορούμε να παλέψουμε ενωμένα, γιατί έχουμε ένα ισχυρό αντίπαλο, που λέγεται ιμπεριαλισμός και που δεν είναι βέβαια τα θύματα αυτών των δυνάμεων, κατά την άποψή μας, που είναι τα θύματα των πολέμων, της φτώχειας, της εκμετάλλευσης.

Κι από αυτή τη σκοπιά είναι πάρα πολύ χρήσιμη η συνάντηση και βεβαίως θα ήθελα για ακόμη μία φορά να εκφράσω τη θέση του κόμματός μας ότι χρειάζεται να επιλυθεί επιτέλους το Κυπριακό ζήτημα. Είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, εξακολουθούμε να μένουμε σε αυτή τη θέση, διότι τίποτα δεν έχει αλλάξει επί της ουσίας. Και βεβαίως να παλέψουμε, όσο μπορούμε, για μια Κύπρο ενιαία, ένα κράτος κι όχι δυο κράτη, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων – Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυητές, ξένους προστάτες, βάσεις, χωρίς ΝΑΤΟποίηση, που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα κατά την άποψή μας, παρά επιλύουν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.