Όλα τα Νέα

Συναντήθηκε ο προεδρος της ΠΑΕ Ο.Φ.Η. Μιχάλης Μπουσης με τον Υφυποργο Αθλητισμού Λευτέρα Αυγενάκη

162

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Mιχαλη Μπούση

Συναντήσεων συνέχεια για τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος την Πέμπτη (5/9) είδε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση.
Οι δύο άνδρες μίλησαν για πολλά θέματα, όπως τα μέτρα ενίσχυσης ασφαλείας στα γήπεδα, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης της βίας σε αυτά.

Ο Λ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΟΦΗ για τις νομοθετικές παρεμβάσεις και τις συνεργατικές δράσεις που κατέληξαν οι προηγούμενοι κύκλοι επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους θεσμικούς φορείς, οι οποίες και θα υλοποιηθούν άμεσα.

Μετά την συνάντηση ο Μ. Μπούσης ευχαρίστησε τον Αυγενάκη και ευχήθηκε όλοι μαζί να βοηθήσουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ από την πλευρά του ο Υφυπουργός ευχαρίστησε και εκείνος τον Μπούση για την συνάντηση και έκανε λόγο για τους ανθρώπους της ομογένειας, όπως είναι και ο πρόεδρος του ΟΦΗ.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΓΑ:

«Με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μιχάλη Μπούση, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τους επικεφαλής των ομάδων της Super League, για τα μέτρα ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στα γήπεδα και την αντιμετώπιση της βίας.

Αναλύθηκαν στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ οι νομοθετικές παρεμβάσεις και οι συνεργατικές δράσεις, στις οποίες κατέληξαν οι προηγούμενοι κύκλοι επαφών με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους θεσμικούς φορείς, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα. Αποτυπώθηκε και η συμφωνία τους ότι ο αγώνας ενάντια στη βία επιβάλλει τη διαρκή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, από κάθε πόστο, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μπούσης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αυγενάκη για την πρόσκλησή του και την ευκαιρία που τους δόθηκε να συζητήσουν γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, δήλωσε: “Εύχομαι με τον κ. Αυγενάκη να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, να βγάλει ένα καλύτερο πρόσωπο προς τα έξω και για τους φιλάθλους αλλά και για όλη την Ελλάδα και να είμαστε όλοι υπερήφανοι για αυτό που έχουμε κάνει”.

Ο κ. Αυγενάκης από την πλευρά του επισήμανε:

“Είχα μια ακόμη συνάντηση με πρόεδρο ΠΑΕ, όμως αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, της ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου και της εκλογικής μου περιφέρειας. Άνθρωποι της ομογένειας, όπως ο κ. Μπούσης, που δούλεψαν, δημιούργησαν και αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν σε μια ομάδα παραδοσιακή, ιστορική και τους ευχαριστούμε γι αυτό. Πιστεύω να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι ομογενείς και να αποφασίσουν να επενδύσουν στη χώρα μας, είτε στον τομέα του αθλητισμού είτε στον αθλητικό τουρισμό, είτε οπουδήποτε εκείνοι κρίνουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν τα χρήματα τους, τον κόπο τους, τον ιδρώτα τους, για να κάνουν καλό και στην πατρίδα αλλά φυσικά και στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Συζητήσαμε για την αντιμετώπιση της βίας και μια σειρά θεμάτων που είμαι βέβαιος ότι και ‘γω βγαίνω πλουσιότερος αλλά και ο καλός μου φίλος ο κ. Μπούσης, βγαίνει πιο γεμάτος από ιδέες και προτάσεις. Είναι βέβαιο ότι κουβαλάει μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη αντίληψη αντιμετώπισης των πραγμάτων, η οποία πρέπει να υπάρξει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κάποια στιγμή, πρέπει και το ποδόσφαιρο να βρει τη θέση που του αξίζει. Κάποια στιγμή και δεν πρέπει να είναι μακριά αυτή η ώρα, οι κερκίδες των γηπέδων του ποδοσφαίρου και όχι μόνο, πρέπει να γεμίσουν ξανά από οικογένειες και σε αυτή την προσπάθεια βρίσκω σύμμαχο και συνεργάτη τόσο τον κ. Μπούση και όλο το επιτελείο του ΟΦΗ, αλλά και όλους τους παράγοντες. Να ευχηθώ καλή πορεία στον ΟΦΗ, καλή πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μια χρονιά χωρίς εντάσεις και χωρίς προβλήματα”».