Συνεχείς ακυρώσεις εκδηλώσεων στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού

Η μία μετά την άλλη ακυρώνονται οι εκδηλώσεις και στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της μουσικής εκδήλωσης με τίτλο: «Άρχισαν τα όργανα».  Ένα αφιέρωμα στο συνθέτη του αρχοντορεμπέτικου Μιχάλη Σουγιούλ με μουσική, κείμενα και προβολές από το έργο του, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου και στην οποία θα μετείχε και η Μεικτή Χορωδία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης υπό την διεύθυνση της Λένας Χατζηγεωργίου.

Αναβολή του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.

«Το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα, στις 8 Μαρτίου 2020, για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV), μεταξύ των οποίων και ότι «αναστέλλονται όλες οι συνεδριακές εκδηλώσεις για τέσσερις εβδομάδες».

Μετά την παραπάνω εξέλιξη, το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) υποχρεώνεται εκ των πραγμάτων να αναβάλει οριστικά τη διεξαγωγή των εργασιών του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα», το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 3-5 Απριλίου 2020.

Η Οργανωτική Επιτροπή αναζητά, ήδη, νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου, σε χρονική περίοδο κατά την οποία, όπως αναμένεται, θα έχει παρέλθει η παρούσα κρίση. Για το ζήτημα αυτό, καθώς και για όλες τις λοιπές παραμέτρους του Συνεδρίου θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση με αναλυτική πληροφόρηση, μετά τη συνεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020.

Ζητούμε την κατανόηση όλων για την παραπάνω αδόκητη αναστάτωση.  Θα συνεχίσουμε εντατικά τις οργανωτικές προσπάθειές μας για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου στη νέα ημερομηνία».

Στο Ρέθυμνο ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, προβολή ταινίας στον Κιν/φο «ΑΠΟΛΛΩΝ. Εκδήλωση που συνδιοργάνωναν στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Την ίδια ώρα στα σχολεία του νησιού υπάρχει ενημέρωση γονιών και μαθητών μετά από την τελευταία ενημερωτική εγκύκλιο που έφτασε στις διευθύνσεις των σχολείων. Οι διευθυντές αυτών, προχώρησαν σε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί.

Έγινε ενημέρωση για την απολύμανση των χώρων, τη χρήση αντισηπτικών, αλλά και την προληπτική ακύρωση ακόμη και των μικρών εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Στάση αναμονής και ετοιμότητας

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ακυρωθεί και όλες οι προγραμματισμένες μεγάλες εκδρομές των σχολείων για προορισμούς του εξωτερικού και του εσωτερικού.

Όπως επισημαίνεται από τις διευθύνσεις των σχολείων τηρείται μια στάση αναμονής και ετοιμότητας, με τα σχολεία να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας, ανάλογα με την εξέλιξη που τυχόν υπάρξει λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ακυρωθεί και οι ορκωμοσίες του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.