Συνεχίζονται οι προσπάθειες για το Π.Ο.Π. “Αρνί Κρήτης”

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να γίνει το αρνί της Κρήτης Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π. “Αρνί Κρήτης”), κάτι που θα του προσδώσει την πραγματική του αξία με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαθέτει.

Ο σκοπός και παράλληλα η σπουδαιότητα, της καταχώρησης με την ένδειξη Π.Ο.Π. για το «Αρνί Κρήτης» είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, τα οποία απορρέουν τόσο από τη μοναδικότητα της Κρητικής υπαίθρου, όσο και από την τεχνογνωσία που έχει παραχθεί η ενασχόληση των Κρητικών με την κτηνοτροφία, που έχει τις ρίζες της στην Μινωική εποχή.

Η γεωγραφική ζώνη όπου παράγεται το Π.Ο.Π «Αρνί Κρήτης», οριοθετείται κατ’ αποκλειστικότητα στα διοικητικά όρια των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης.

Ο κ. Σωμαράς τόνισε επίσης ότι υπάρχει αύξηση του ζωικού κεφαλαίου στην Κρήτη, αλλά δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της είσπραξης των παράνομων κτηνοτροφικών επιδοτήσεων, καθώς αυτό και το φαινόμενο της υπερβόσκησης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην οικονομία της χώρας

Τα σχόλια είναι κλειστά.