Όλα τα Νέα

Συνεχίζονται οι βροχές στην Κρήτη

299

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Κρήτη προβλέπεται χιονόνερο ενώ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Αυτά τα φαινόμενα φαίνεται πως θα σταματήσουν κατά τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι προβλέπονται βόρειοι από 7 έως 8 μποφόρ ωστόσο τοπικά θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση όμως από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποίηση από το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου

Με αφορμή την πρόγνωση για ανέμους εντάσεως έως και 8 Μποφόρ που θα πλήξουν το νησί σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απευθύνει νέες προειδοποιήσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Καλούνται τα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τη συχνή αναμετάδοση των παραπάνω εντολών – οδηγιών καθ’ όλη τη διάρκεια που θα βρίσκονται σε ισχύ τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, γνωρίζεται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.