Τα 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ (Video)

Το χρονικό της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, η οποία διήρκησε 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, κατάφερε να δημιουργήσει η εφημερίδα «New York Times».

Αξιοποιώντας το υλικό από κάμερες ασφαλείας, βίντεο περαστικών, καθώς και από επίσημα έγγραφα, η αμερικανική εφημερίδα αναπαριστά το χρονικό των ενεργειών, οι οποίες οδήγησαν στον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού.

​Όλα ξεκινούν στις 25 Μαΐου του 2020 στην πόλη Μινεάπολη, στην πολιτεία Μινεσότα. Ο Φλόιντ αγοράζει ένα πακέτο τσιγάρα με πλαστό χαρτονόμισμα.

Λίγο αργότερα, στο σημείο φθάνουν δύο αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων τραβάει όπλο, παρά το γεγονός ότι ο 46χρονος δεν επιδεικνύει βίαιη συμπεριφορά.

Αφού συλλαμβάνεται, δύο ακόμη αστυνομικοί κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο φθάνει και τρίτο περιπολικό.

Σ’ αυτό επέβαινε και ο αστυνομικός, ο οποίος εντέλει σκότωσε τον 46χρονο. Πρόκειται για τον Ντέρεκ Τσάουβιν, ο οποίος διαθέτει ιστορικό βίας.

Ο Αφροαμερικανός πέφτει στο έδαφος, με το πρόσωπο προς τον δρόμο, ενώ οι αστυνομικοί τον πιέζουν από πάνω. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, τον πατάει στον λαιμό για 8 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Ο Φλόιντ αρχίζει να αιμορραγεί από το στόμα. Λίγο αργότερα, αφήνει την τελευταία του πνοή, αφού πρώτα διακομιστεί σε κοντινό νοσοκομείο.