Τα σενάρια σωτηρίας του Ο.Φ.Η. στη Super League

Πέντε αγωνιστικές απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος

Αισίως έχουμε φτάσει στην 26η αγωνιστική του πολύπαθου πρωταθλήματος της Super League,και σίγουρο δεν είναι ακόμα το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν οριστικά,και τι θα γίνει με την επικείμενη αναδιάρθρωση.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και μα δούμε τι ισχύει πάντα μέχρι στιγμής,που σίγουρα βέβαια θεωρητικά πάντα θα αλλάξει.Πέρα από όποια απόφαση παρθεί σχετικά με τον υποβιβασμό του Ο.Φ.Η. από την επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ,αλλά και σε δεύτερο βαθμό ή ακόμα και την προσφυγή στο CAS που η δικαίωση θεωρείται δεδομένη λόγω έλλειψης στοιχείων.

Με τον Πατρίκ Βουό να συμμετέχει κανονικά σε όλο το πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα ολοκληρώθηκε η προπόνηση του ΟΦΗ που έγινε το πρωί της Παρασκευής (15/3) στο Βαρδινογιάννειο αθλητικό κέντρο.

Ας δούμε τι ισχύει όμως και βέβαια να κάνουμε τα δικά μας σενάρια τόσο για την βαθμολογία αλλά και πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League.Αυτό που ισχυεί μέχρι στιγμής είναι ότι ο 13ος θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League και ο νικητής  θα είναι στη Super League, ενώ υποβιβάζονται ο 14ος,ο15ος, και 16ος  κατευθείαν στη Σουπερ Λιγκ 2 ή Φοοτβαλλ Λιγκ ή όπως τέλος πάντων τη λένε αυτή τη κατηγορία τη νέα χρονιά.

Το άλλο σενάριο που κυκλοφορεί εντόνως είναι ο υποβιβασμός του 15ου και 16ου,όπως επίσης και μόνο ο υποβιβασμός του 16ου και ο 15ος να δώσει μπαράζ με τον 2ο της Football League,ένα σενάριο βέβαια που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Βαθμολογία 24ης αγωνιστικής Super League 2018-2019

Τα εναπομείναντα πέντε παιχνίδια και η βαθμολογία μέχρι την 25η αγωνιστική

26η Αγωνιστική 

ΆρηςΟΦΗ

ΛεβαδειακόςΠΑΣ Γιάννινα

Απόλλων ΣμύρνηςΠαναθηναϊκός

ΑΕΛΑστέρας

ΟλυμπιακόςΑτρόμητος

ΛαμίαΠανιώνιος

ΑΕΚΠαναιτωλικός

ΞάνθηΠΑΟΚ

27ηΑγωνιστική

ΟΦΗΠΑΣ Γιάννινα

ΠαναθηναϊκόςΆρης

ΑστέραςΛεβαδειακός

ΑτρόμητοςΑπόλλων Σμύρνης

ΠανιώνιοςΑΕΛ

ΠαναιτωλικόςΟλυμπιακός

ΠΑΟΚΛαμία

ΞάνθηΑΕΚ

28η Αγωνιστική

ΠαναθηναϊκόςΟΦΗ

ΠΑΣ ΓιάννιναΑστέρας

ΆρηςΑτρόμητος

ΛεβαδειακόςΠανιώνιος

Απόλλων ΣμύρνηςΠαναιτωλικός

ΑΕΛΠΑΟΚ

ΟλυμπιακόςΞάνθη

ΛαμίαΑΕΚ

29ηΑγωνιστική

ΟΦΗΑστέρας

ΑτρόμητοςΠαναθηναϊκός

ΠανιώνιοςΠΑΣ Γιάννινα

ΠαναιτωλικόςΆρης

ΠΑΟΚΛεβαδειακός

ΞάνθηΑπόλλων Σμύρνης

ΑΕΚΑΕΛ

ΛαμίαΟλυμπιακός

 30η Αγωνιστική 

ΑτρόμητοςΟΦΗ

ΑστέραςΠανιώνιος

ΠαναθηναϊκόςΠαναιτωλικός

ΠΑΣ ΓιάννιναΠΑΟΚ

ΆρηςΞάνθη

ΛεβαδειακόςΑΕΚ

Απόλλων ΣμύρνηςΛαμία

ΑΕΛΟλυμπιακός

 Η Βαθμολογία από την 8η Λαμία και κάτω
8 ΛΑΜΙΑ  30
9 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 29
10 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 29
11 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  27
12 Α.Ε.Λ.  27
13 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  23
14 Ο.Φ.Η.  22
15 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 20
16 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 10

Αποτελέσματα 21ης Αγωνιστικής Στη Super League

Να περάσουμε και στα σενάρια σωτηρίας καθώς και πόσους βαθμούς θα συγκεντρώσει κάθε ομάδα μέχρι τέλος του πρωταθλήματος

Πέντε αγωνιστικές έχουν μείνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και ο Ο.Φ.Η.έχει 22 βαθμούς που καλείται να αγωνιστεί με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη για την 26η αγωνιστική,σε ένα ματς πολύ δύσκολο όχι ακατόρθωτο όμως να πάρει βαθμό ή βαθμούς.

Την 27η αγωνιστική αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Γεντί Κουλέ όπου δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Την 28η αγωνιστική αγωνίζεται με τον Παναθηναικό στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς που θα πρέπει να αναζητήσει τους βαθμούς της νίκης,για την παραμονή στην κατηγορία.

Την 29η αγωνιστική υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ που θα είναι τελικός σωτηρίας,που δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από την νίκη.

Στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος αγωνίζεται στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο του Γιώργου Σπανού,που εδώ βέβαια θα εξαρτηθεί αν χρειάζεται κάποιους βαθμούς για την παραμονή του.Θεωρώ ότι αν χρειάζεται βαθμό ή βαθμούς για να παραμείνει στην κατηγορία θα τους πάρει.

Μπορεί να συγκεντρώσει 6 βαθμούς στην έδρα του,με υπέρβαση σε ένα από τα παιχνίδια Άρη,Παναθηναικού,φτάνοντας από 29-31 βαθμούς και μπορεί να χρειαστούν ακόμα βαθμοί στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Διακοπή στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός/Αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής στη Super League

Να δούμε και τις υπόλοιπες ομάδες με ποιες ομάδες αγωνίζονται

Ξεκινάμε από την 8η Λαμία που έχει 30 βαθμούς με δύσκολα ματς για την συνέχεια που θα παίξει με Πανιώνιο εντός,ΠΑΟΚ εκτός,ΑΕΚ εντός,Ολυμπιακό εντός,και Απόλλων Σμύρνης εκτός.Μπορεί να συγκεντρώσει από 4-6 βαθμούς και στην υπέρβαση μπορεί να συγκεντρώσει από 7-9 βαθμούς.Δηλαδή από 34- 39 βαθμούς στο σύνολο.

Πανιώνιος με 29 βαθμούς, έχει εκτός Λαμία,εντός ΑΕΛ,εκτός Λεβαδειακό,εντός ΠΑΣ Γιάννινα,και τελευταίο ματς εκτός τον Αστερά Τρίπολης.Μπορεί να συγκεντρώσει από 4-6 βαθμούς και στην υπέρβαση από 7-10 βαθμούς,όπου θεωρητικά με όλες τις ομάδες που έχει να παίξει είναι στα μέτρα του.Μπορεί να συγκεντρώσει από 33-35 βαθμούς, ακόμα να φτάσει και από 36 έως 39 βαθμούς.

Ξάνθη με 29 βαθμούς,έχει εντός ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,εκτός Ολυμπιακό,εντός Απόλλων Σμύρνης,και εκτός Άρη.Δύσκολο πρόγραμμα για την Ξάνθη όπου μπορεί να συγκεντρώσει από 4-6 βαθμούς και να φτάσει από 33-35 βαθμούς.

Αστέρας Τρίπολης με 27 βαθμούς,παίζει εκτός με ΑΕΛ,εντός Λεβαδειακό,εκτός με ΠΑΣ Γιάννινα και Ο.Φ.Η.,και κλείνει την τελευταία αγωνιστική εντός με Πανιώνιο.Θα συγκεντρώσει ακόμα από 6 – 9 βαθμούς,φτάνοντας 33-36 βαθμούς στο σύνολο

Α.Ε.Λ. με 27 βαθμούς,παίζει εντός με Αστέρα,εκτός με Πανιώνιο,εντός με ΠΑΟΚ,εκτός με ΑΕΚ,και εντός με Ολυμπιακό,όπου μπορεί να συγκεντρώσει από 3-6 βαθμούς,φτάνοντας 30-33 βαθμούς στο σύνολο.

ΠΑΣ Γιάννινα με 23 βαθμούς,παίζει εκτός με Λεβαδειακό και Ο.Φ.Η.,εντός με Αστέρα,εκτός με Πανιώνιο, και κλείνει τις υποχρεώσεις του,εντός με τον ΠΑΟΚ.Δύσκολο πρόγραμμα για τον ΠΑΣ με τρια ματς εκτός έδρας,όπου μπορεί να συγκεντρώσει από 3-6 βαθμούς,κάνοντας βέβαια την υπέρβαση μπορεί να μαζέψει και 9 βαθμούς φτάνοντας από 26-29 βαθμούς ή ακόμα και 32 βαθμούς.

Λεβαδειακός με 20 βαθμούς,εντός με ΠΑΣ Γιάννινα,εκτός με Αστέρα,εντός με Πανιώνιο,εκτός με ΠΑΟΚ,και εντός με ΑΕΚ.Μπορεί να συγκεντρώσει από 3-6 βαθμούς και στην υπέρβαση να φτάσει τους 9 κάτι που φαντάζει δύσκολο.Μπορεί να τερματίσει από 23-26,αλλά ακόμα και 27-29 βαθμούς.

Ο Απόλλων Σμύρνης με 10 βαθμούς είναι τελευταίος και έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Tην Τρίτη καταθέτει έφεση ο Ο.Φ.Η.

Σύνολο βαθμών που συγκεντρώνει κάθε ομάδα

Ο Ο.Φ.Η. μπορεί να συγκεντρώσει 6 βαθμούς στην έδρα του,με υπέρβαση σε ένα από τα παιχνίδια Άρη,Παναθηναικού,φτάνοντας από 29-31 βαθμούς και σίγουρα θα χρειαστούν βαθμοί στο τελευταίο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι,αν ισχύσει το 3+1 του υποβιβασμού.

Η Λαμία θεωρητικά έχει σωθεί φτάνοντας από 34-36 βαθμούς όπου μπορεί ακόμα να φτάσει και τους 37-39 βαθμούς.

Ο Πανιώνιος θα φτάσει από 33-35 βαθμούς που μπορεί να φτάσει και από 36 έως 39 βαθμούς,που θεωρητικά έχει παραμείνει στη κατηγορία.

Η Ξάνθη μπορεί να φτάσει από 33-35 βαθμούς που θεωρητικά εχει παραμείνει στη κατηγορία.

Ο Αστέρα Τρίπολης θα φτάσει από 33-36 βαθμούς

Η ΑΕΛ θα φτάσει από 30-33 βαθμούς 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα από 26-29 βαθμούς και στην υπέρβαση τους 32 βαθμούς.

Ο Λεβαδειακός από 23-26 βαθμούς αλλά ακόμα και 27-29 βαθμούς.

Αποτελέσματα Σαββατοκύριακου και παιχνίδια Δευτέρας στη Super League

Το σημαντικό βέβαια είναι να ξεκαθαρίσει τελεσίδικα, το πόσες ομάδες υποβιβάζονται,σε περίπτωση υποβιβασμού δυο ομάδων θεωρητικά πάντα υποβιβάζονται Απόλλων Σμύρνης και μια εκ των Λεβαδειακού,ΠΑΣ Γιάννινα,όπου μπορέι βέβαια να υπάρξει και ισοβαθμία μεταξύ τους,και βέβαια  παίρνοντας βαθμούς ο Ο.Φ.Η.

Στο σενάριο του 3+1 υποβιβάζονται Απόλλων Σμύρνης και γίνονται δύσκολα τα πράγματα για Λεβαδειακό,ΠΑΣ Γιάννινα,Ο.Φ.Η. και Α.Ε.Λ.,με Ο.Φ.Η. και Α.Ε.Λ βέβαια να διεκδικούν τη θέση που θα δώσει το μπαράζ με τον 2ο της Football League.

Με 33 βαθμούς η Α.Ε.Λ. έχει κάνει τεράστιο βήμα παραμονής στην κατηγορία,και θα διεκδικήσουν Ο.Φ.Η. και ΠΑΣ Γιάννινα την 13η θέση για μπαράζ με τον 2ο της Football League,με επικρατέστερο τον Ο.Φ.Η.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σενάρια και βέβαια όλα θα κριθούν εντός αγωνιστικών χώρων,όπου στις επόμενες αγωνιστικές θα έχει ξεκαθαρίσει καλύτερα το τοπίο του υποβιβασμού,καθώς και το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.