Τα στοιχεία ελέγχων του αντικαπνιστικού στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας για το χρονικό διάστημα από τις 2 έως τις 15 Φεβρουαρίου, ελέγχθηκαν για πρώτη φορά συνολικά 19 επιχειρήσεις στο Καστέλι Κισσάμου. Η “έφοδος” των ελεγκτών έλαβε χώρα στις 12 Φεβρουαρίου και όπως προέκυψε δεν βρέθηκαν καπνίζοντες σε χώρους που δεν επιτρεπόταν και δεν εντοπίστηκαν άλλες παραβάσεις. Κατόπιν τούτου και με δεδομένο ότι διαπιστώθηκε η συμμόρφωση θαμώνων και καταστηματαρχών δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Μια ημέρα νωρίτερα, ωστόσο, στο Ρέθυμνο οι ελεγκτές επέβαλαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ σε μια επιχείρηση από τις συνολικά 18 που έλεγξαν, καθώς στο κατάστημα βρέθηκαν σταχτοδοχεία και στην στην ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη έντονη μυρωδιά καπνού.

Πρόστιμα σε εφτά καταστήματα στο Ηράκλειο

Την περασμένη Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου, οι “ράμπο” του Αντικαπνιστικού Νόμου πραγματοποίησαν ελέγχους σε συνολικά 15 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ηράκλειο, και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 7 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν:

α) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για ανοχή καπνιζόντων,

β) πρόστιμο 500€ ευρώ σε 2 καταστήματα για απουσία σήμανσης και ύπαρξη σταχτοδοχείων σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα,

γ) πρόστιμο 500€ σε 2 καταστήματα για μη ύπαρξη βιβλίου αναφοράς καπνίσματος και

δ) πρόστιμο 500€ σε 1 κατάστημα για μη τήρηση νόμιμου βιβλίου αναφοράς καπνίσματος. Επίσης βρέθηκαν 4 θαμώνες να καπνίζουν σε χώρους που δεν επιτρεπόταν και τους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 100€ στον καθένα.

Τα συνολικά αποτελέσματα των σαρωτικών ελέγχων της περιόδου

Τα αποτελέσματα των σαρωτικών ελέγχων για τον αντικαπνιστικό νόμο είναι τα εξής:

• Από το σύνολο των 311 καταστημάτων που ελέχθησαν δεν καταγράφηκε καμία παράβαση στο 78% των περιπτώσεων

• Από το σύνολο των 69 παραβάσεων μόνο 13 αφορούσαν καπνίζοντες σε χώρους που απαγορευόταν το κάπνισμα.

• Βεβαιώθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 58.300 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.