Τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης καταδικάζουν την επίθεση στον Γιώργο Γεωργακάκη

Σε καταδίκη της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε

396

Σε καταδίκη της απρόκλητης επίθεσης που δέχθηκε χθες, εν ώρα εργασίας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης (δείτε ΕΔΩ όλα όσα έγιναν) προχώρησαν σήμερα η εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» και τα ειδησεογραφικά portal Flashnews.grparakritika.gr και zarpanews.gr.

Η εφημερίδα «Χανιώτικα νέα» γράφει:

«Απαράδεκτος προπηλακισμός δημοσιογράφου

Ενα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όταν δύο άτομα από τους διαδηλωτές, προπηλάκισαν δημοσιογράφο τοπικής ιστοσελίδας, απαιτώντας να αποχωρήσει από τη συγκέντρωση που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Το “έγκλημά” του; Ότι -σύμφωνα με τα δικά τους λεγόμενα- είχε διαφορετική γνώμη από αυτούς για το ζήτημα των κτηρίων του Πολυτεχνείου.
Δικαίωμα στην άποψη, στη σκέψη και στην εκφορά λόγου έχει ο καθένας. Οι όποιες διαφωνίες οφείλουν να λύνονται με διάλογο, ψυχραιμία και επί ίσοις όροις. Οι προπηλακισμοί και ο εκφοβισμός είναι πρακτικές που παραπέμπουν σε “σκοτεινές” εποχές.

Τα “Χανιώτικα νέα”».

Το ειδησεογραφικό portal Flashnews.gr γράφει τα εξής:

«“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες”… 

Το απόγευμα της Τρίτης και στη συγκέντρωση υπεράσπισης της κατάληψης του κτηρίου του Πολυτεχνείου Κρήτης (μνημείο πρώην Μεραρχίας), δύο νεαροί προπηλάκισαν τον δημοσιογράφο Γιώργο Γεωργακάκη, επειδή έχει εκφράσει δημοσίως διαφορετική από αυτούς άποψη και μάλιστα απαίτησαν να φύγει από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η πράξη αυτή δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί από όλους όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα όλων των πολιτών να εκφράζουν και δημοσίως τις απόψεις τους και το δικαίωμα χρήσης του δημόσιου χώρου από όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Ο προπηλακισμός και μάλιστα σε μια δημόσια εκδήλωση, όποιου εκφράζει άλλη άποψη, παραπέμπει σε ανελεύθερα και σκοτεινά καθεστώτα και είναι καταδικαστέος.

Flashnews.gr».

Το ειδησεογραφικό portal parakritika.gr γράφει τα εξής:

«Φασισμός δεν είναι να μη σέβεσαι την αντίθετη άποψη και να ζητάς να σε σεβαστούν οι άλλοι;

“Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες” – Βολταίρος

Αν πιστεύουν ορισμένοι ότι αυτό που συνέβη στη Δημοτική Αγορά το βράδυ της Τρίτης, με τον προπηλακισμό του συναδέλφου Γιώργου Γεωργακάκη, μπροστά μάλιστα στα μάτια του παιδιού του, θα κάνει τους δημοσιογράφους να “φοβηθούν” (ξέρουν αυτοί το λόγο που μπαίνουν τα εισαγωγικά), πλανώνται πλάνην οικτράν.

Να φοβηθούμε τι; Το δικαίωμά μας να εκφράζουμε την άποψή μας; Εσείς δηλαδή την άποψή σας δεν εκφράζετε; Αυτό το δικαίωμα δεν απαιτείτε από όλους να το σέβονται; Εσείς λοιπόν γιατί δεν σέβεστε την άλλη άποψη;

Δεν έχει ανάγκη από προστασία από τους συναδέλφους του ο Γιώργος Γεωργακάκης… ανάγκη να προστατεύσουμε το σεβασμό στον άλλο υπάρχει!

Η πράξη αυτή και μάλιστα σε μια δημόσια εκδήλωση παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις και καθεστώτα που εσύ πολεμάς με τις πορείες, τα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις σου.

Έτσι δεν είναι;

Παντελής Γιαΐτσης
Δημοσιογράφος».

hania.news

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Δημοσιεύσεις από τον συντάκτη

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.