Όλα τα Νέα

Οι τελευταίες πληροφορίες για την Εξιχνίαση της «Απαγωγής Λεμπιδάκη»

Εξιχνίαση της «Απαγωγής Λεμπιδάκη»

794
Εξιχνίαση της «Απαγωγής Λεμπιδάκη» . Η επίσημη παρουσίαση της εξιχνίασης της απαγωγής του απαχθέντα Μιχάλη Λεμπιδάκη  θα γίνει τελικά μεθαύριο Τετάρτη, παρά του ότι είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνονταν αύριο, στις 13:00, στην έδρα της ΓE.Π.A.Δ. Κρήτης, στα Χανιά.
Η Σχολή Χωροφυλάκων στο Ρέθυμνο. Επίκεντρο της Επιχείρησης Απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η παρουσίαση θα γίνει από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη και τους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση. Παρόντες λέγεται ότι θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες :
 • Οι απαγωγείς τελούσαν υπό παρακολούθηση για περισσότερους από τρεις μήνες! Χωρίς όμως η Αστυνομία να προχωρήσει σε καμία κίνηση, αφού πρώτα έπρεπε να εξασφαλιστούν όλες οι παραμέτροι που αφορούσαν τη ζωή και την ακεραιότητα του  απαχθέντος Μιχάλη Λεμπιδάκη.
 • Δεν υπήρχε σταθερό κρησφύγετο. Οι απαγωγείς είχαν μετακινηθεί σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά κρησφύγετα!
 • Τελευταίο ήταν το κρησφύγετο, όπου πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη, σημερινή επιχείρηση της Αστυνομίας, στην «εγκαταλελειμμένη» μάντρα ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στη βιομηχανική περιοχή του Ρεθύμνου. Περίπου 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου. Ιδιοκτησίας Δράκου Κλάδου.
 • Ο απαχθέντας Μιχάλης Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος με αλυσίδα στο πόδι. Ενώ τη στιγμή της απελευθέρωσης φυλάσσονταν από έναν από τους απαγωγείς. Τον Πακιστανό της Συμμορίας.
 • Το ξετύλιγμα του κουβαριού ξεκίνησε εντελώς τυχαία! Τον περασμένο Ιούλιο, σε τυχαίο έλεγχο της Ασφάλειας! Όταν η Αστυνομία σταμάτησε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι κανένας δεν είχε μαζί του τηλέφωνο. Γρήγορα διαπίστωσαν ότι τα είχαν πετάξει πριν σταματήσουν για έλεγχο. Γεγονός που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς οποίοι έψαξαν και βρήκαν τα κινητά.
 • Οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως. Στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.
 • Από αυτό το σημείο άρχισε η συνεργασία των αστυνομικών της Ασφάλειας στην Κρήτη, με τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής.
 • Μεσολάβησε η επιχείρηση στα Σφακιά. Όπου υπήρχαν ενδείξεις και πληροφορίες, αλλά … “δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο”! Η επιχείρηση θεωρήθηκε φιάσκο. Αν και σήμερα χαρακτηρίζεται ως μπλόφα. Μια τεχνική που χρησιμοποιείται για να παραπλανήσει τους εγκληματίες και να προκαλέσει εφησυχασμό στη δράση τους! Ανεπίσημα από τη Αστυνομία διέρρευσε ότι δεν θα γίνονταν άλλη κίνηση για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
 • Η Αστυνομία όμως είχε φτάσει σε έναν από τους απαγωγείς και παρακολουθούνταν η δράση του. Οι συνεχείς έρευνες οδήγησαν στη μάντρα του Δράκου Κλάδου. Από χθες έφταναν ειδικές δυνάμεις στη Σχολή Χωροφυλάκων στο Ρέθυμνο. Χθες το μεσημέρι οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 07:30 το πρωί.
 • Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα. Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα. Και αναμένονται τουλάχιστον άλλες έξι συλλήψεις. Ίσως και περισσότερες.
 • Πληροφορίες για τους συλληφθέντες απαγωγείς θα βρείτε στην ανάρτησή μας: 12 Μέχρι Στιγμής Οι Συλλήψεις Για Την Υπόθεση Λεμπιδάκη
 • Ολόκληρη η επιχείρηση απελευθέρωσης του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οργανώθηκε και στήθηκε στη Σχολή Χωροφυλάκων στο Ρέθυμνο, χθες το μεσημέρι και εκτελέστηκε σήμερα το πρωί.

https://www.parapolitikakritis.gr/