Όλα τα Νέα

Τέσσερα βραβεία για την ταινία «Καζαντζάκης» στο Διεθνές Φεστιβάλ Houston

231
Αν και στην Ελλάδα οι κριτικές που δέχτηκε η ταινία κάθε άλλο παρά κολακευτικές μπορούν να θεωρηθούν, στα φεστιβάλ που συμμετέχει λαμβάνει βραβεία.

Η ταινία που ήταν βασισμένη και αφιερωμένη στη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη έκλεψε τις εντυπώσεις στο 51ο Διεθνές Φεστιβάλ του Houston.

Στο συγκεκριμένο φεστιβάλ η ταινία τιμήθηκε με το μεγάλο βραβείο της Καλύτερης ταινίας αλλά και με τα βραβεία: καλύτερης μουσικής, φωτογραφίας και με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον Οδυσσέα Παπασπηλιώπουλο που με την ερμηνεία του είχε συγκλονίσει και τους Έλληνες κριτικούς κινηματογράφου.

Το βραβείο ερμηνείας στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο αποκτά ιδιαίτερη σημασία διότι του αποδόθηκε από την Κριτική επιτροπή των κριτικών κινηματογράφου με πρόεδρο τον Nick Nicholson Κριτικό κινηματογράφου στο CNN.

Ας σημειωθεί ότι ο κριτικός κινηματογράφου Nick Nicholson απεδείχθη μέγας θαυμαστής της ταινίας «Καζαντζάκης» και διαρκούντος του φεστιβάλ έστειλε στην παραγωγό της ταινίας κυρία Ελένη Σμαραγδή τα παρακάτω λόγια: «I absolutely loved KAZANTZAKIS!… Thank you! Nick Nicholson CNN Houston».

Εκτός από τα βραβεία που κατέκτησε η ταινία, διακρίθηκε και με υποψηφιότητες στην τελική πεντάδα για το καλύτερο γυναικείο ρόλο (Μαρίνα Καλογήρου στο ρόλο της Ελένης Καζαντζάκη) όπως και στην τελική πεντάδα του Β’Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Θοδωρή Αθερίδη στο ρόλο του Ζορμπά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγάλη προσέλευση των θεατών ανάγκασε τους διοργανωτές του Φεστιβάλ αντί για μία αίθουσα να προβάλλουν την ταινία και σε μία δεύτερη αίθουσα.