Όλα τα Νέα

Θα συνεχίσουν να παίρνουν επιδοτήσεις οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι;

787
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, δεν θα κοπούν οι επιδοτήσεις μετά το 2020 για όσους έχουν αγροτικό εισόδημα ως δευτερεύουσα εργασία.

Οι ειδήσεις αυτές έχουν προκαλέσει μεγάλη ανακούφιση σε χιλιάδες υπάλληλους που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μη κατ’ επάγγελμαν αγρότες, στην Κρήτη, είναι περισσότεροι από τους επαγγελματίες καθώς αγροτικό εισόδημα λαβάνουν,δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι,συνταξιούχοι κ.α, που καλλιεργούν κληρονομικές καλλιέργειες και αυτά τα χρήματα επιστρέφουν στην τοπική οικονομία.

Εάν χαθούν θα πληγούν και οι ίδιοι και η τοπική αγορά.

Πάντως διαβεβαιώσεις ότι θα λαμβάνουν κανονικά επιδοτήσεις και μετά το 2020 οι μη κατ’επάγγελμα αγρότες, έδωσε ο Επίτροπος Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Φιλ Χόγκαν.

Οι αμφιβολίες για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος και στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, που θα τεθεί σε ισχύ το 2020, μπήκαν στην άκρη, καθώς ο Φιλ Χόγκαν διαβεβαίωσε στο περιθώριο σύσκεψης με πολιτικούς ότι δεν θα υπάρξει καμμιά αλλαγή.

Αντίθετα, όπως είπε «μόνο όσοι ασχολούνται με την καλλιέργεια από χόμπι ή «οι αγρότες του καναπέ» όπως τους αποκαλούμε, θα εξεταστούν λεπτομερώς για να πάρουν χρήματα από την ΚΑΠ επειδή δεν ασχολούνται με τη γεωργία».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου Γεωργίας: “Δεν ξέρω από πού προέκυψε αυτή η ανησυχία αλλά θέλω να διαβεβαιώσω τους αγρότες μερικής απασχόλησης ότι θα προστατεύσουμε το δικαίωμά τους να λαμβάνουν πληρωμές από την Ένωση …. Δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο πρέπει να ανησυχούν οι αγρότες μερικής απασχόλησης”