Θεοχάρης: Ο τουρισμός θα είναι μικρότερος, η ευθύνη μας μεγαλύτερη!

“Η Κρήτη είναι μια ναυαρχίδα. Δεν είναι μόνο ο τουρισμός”, τόνισε ο Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, στη συνάντηση με εκπροσώπου φορέων, στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, στο Ηράκλειο.

Ο κ. Θεοχάρης, που συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη με αφορμή το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, επεσήμανε ότι ‘η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από τις άλλες”.

Συνέχισε δε λέγοντας: “Βρίσκουμε την ευκαιρία πίσω από κάθε πρόβλημα. Προστατέψαμε ανθρώπινες ζωές. Είναι αστείο να λέμε ότι ο πρωθυπουργός δημιούργησε οικονομικό πρόβλημα. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι η προίκα μας για το αύριο. Οι δείκτες της οικονομίας τους διαψεύδουν. Ο τουρισμός θα είναι μικρότερος, η ευθύνη μας μεγαλύτερη. Ο τουρισμός θα είναι πιο ποιοτικός. Ο ποιοτικός τουρισμός θα ανακάμψει πιο γρήγορα”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φιλοξενία είναι μέσα στο DNA μας και η επιστροφή στην κανονικότητα περνά από την φιλοξενία!

Επανέλαβε ότι στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας και ανέφερε: “Είμαστε περήφανοι για όσα κάνουμε. Δίνουμε μάχη για το ασφαλές άνοιγμα. Αυτή είναι η μάχη που θα καθορίσει το μέλλον του τουρισμού για την επόμενη πενταετία. Χέρι χέρι θα βγούμε όλοι μαζί από αυτή την κρίση. Η Ελλάδα ξανασυστηθηκε στον κόσμο. Έδειξε ότι είναι μια σοβαρή χώρα. Εάν το αποδείξουμε και στην τρίτη φάση της κρίσης, δεν μας σταματά τίποτα! Ανοίγουμε τα φτερά μας και μπορούμε να πετάξουμε!”

“Να κάνουμε την ευθύνη επιτυχία” τόνισε ο κ. Θεοχάρης και επεσήμανε ότι πλέον “μπαίνουμε στο κομμάτι επέκτασης της χώρας. Πάμε για τον τουρισμό των 12 μηνών. Η Κρήτη θα δείξει τον δρόμο”.

cretalive.gr