Θλίψη στο Ρέθυμνο: Έφυγε από τη ζωή ο Ζήσης Καράβας

Την τελευταία του πνοή άφησε χτες, Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Ζήσης Καράβας, η εμβληματική μορφή που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξίσου εμβληματική ταβέρνα του Ρεθύμνου που φέρει το όνομά του.Μια ταβέρνα η οποία λειτουργεί αδιάκοπα κι επιτυχημένα από το μακρινό 1972, καταφέρνοντας να γίνει γνωστή σε ντόπιους αλλά και σε επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας της ποιοτικής της κουζίνας.

Ο ίδιος ο Ζήσης Καράβας, ιδιαίτερα αγαπητός και δραστήριος, έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών σε ηλικία 91 χρόνων.

Συγγενείς και φίλοι, θα σπεύσουν να πουν το τελευταίο «αντίο» στις 3 το μεσημέρι στον Ι Ν Πέτρου και Παύλου στα Μισίρια.Η διάσημη ταβέρνα
Η Ταβέρνα του Ζήση λειτουργεί από το 1972, όταν ο παππούς Ζήσης με την γιαγιά Χρυσούλα δημιούργησαν έναν παραδοσιακό χώρο που απευθυνόταν στις οικογένειες του Ρεθύμνου και τις κοινωνικές τους εκδηλώσεις.

Περνώντας τα χρόνια ο χώρος αυτός εξελίχθηκε σαν ένας από τους πιο δημοφιλείς για τους κατοίκους της Κρήτης αλλά και των επισκεπτών του νησιού.Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο του Ρεθύμνου (περίπου 4 km) στην περιοχή Μισίρια πάνω στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Ηρακλείου (στο ύψος του Αμαριώτικου κόμβου)

Η Ταβέρνα είναι αναγνωρισμένη από το 2004 με το σήμα της Ελληνικής Κουζίνας καθώς και πιστοποιημένη σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα ποιότητας υπηρεσιών ISO 9001:2008 και ασφάλειας κατανάλωσης των τροφίμων Code Of Practice – General Principles Of Food Hygiene – CAC/RCP 1-1969, Rev. 4-2003, Amd. (2009) – HACCP Codex Alimentarius Commission.ΠΗΓΗ DayNight.gr