Όλα τα Νέα

«Θρίλερ» με το μάρτυρα «κλειδί» στη δίκη για το διπλό φονικό

463
Εν μέσω σφοδρών εντάσεων – για μια ακόμη συνεδρίαση – συνεχίστηκε σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης για το διπλό φονικό που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012, στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Στη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, προβλήθηκε – μεταξύ άλλων – το dvd που είχε καταθέσει στην Έδρα η πολιτική αγωγή και στο οποίο εμφανίζεται ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. ο αδερφός του κρεοπώλη) να συνομιλεί με δημοσιογράφο.

Σήμερα, εξάλλου, αναγνώστηκαν από το Δικαστήριο επιστολές των δύο ατόμων, οι οποίοι εμφανίστηκαν να συνομιλούν με τον δεύτερο κατηγορούμενο στο βίντεο που είχε προβληθεί κατά τη διάρκεια της δίκης, την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Γενετικό υλικό στο πιστόλι

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη σημερινή δίκη – η οποία συνεχίζεται αύριο το πρωί – εξετάστηκε από το δικαστήριο γενετιστής, τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ο οποίος μίλησε για το γενετικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε στο επίμαχο πιστόλι.

To dvd που προβλήθηκε στη σημερινή δίκη, είναι το ίδιο με αυτό που επρόκειτο να προβληθεί στην προπερασμένη συνεδρίαση, πράγμα το οποίο δεν έγινε για τεχνικούς λόγους.

Χθες, πάντως, κατά την προβολή του επίμαχου αποσπάσματος, ακούγεται ο δεύτερος κατηγορούμενος να σχολιάζει μαζί με δημοσιογράφο την κατάθεση μάρτυρα της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του βίντεο, ακούγεται και σχόλιο για τον πρόεδρο της Έδρας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου).

Σημειώνεται ότι από την πλευρά των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζεται ότι το βίντεο, το οποίο προβλήθηκε χθες, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι το προηγούμενο υλικό που είχε προβληθεί μετά από αίτημα της υπεράσπισης, ήταν «μονταρισμένο».

Χθες, πάντως, αναγνώστηκαν στο δικαστήριο και οι επιστολές των δύο ατόμων που εμφανίστηκαν να συνομιλούν στο βίντεο που είχε προβληθεί στην προπερασμένη συνεδρίαση, με τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Η πρώτη επιστολή αφορά στο άτομο που έχει στενή σχέση με την οικογένεια Ξυδάκη. Το εν λόγω άτομο, μέσω της επιστολής που συνέταξε, υποστηρίζει ότι βιντεοσκοπήθηκε εν αγνοία του από τον δεύτερο κατηγορούμενο και πως ό,τι ανέφερε, ήταν προϊόν πιέσεων.

Στον αντίποδα, η έτερη επιστολή είχε συντάκτη τον μάρτυρα, η βίαιη προσαγωγή του οποίου είχε διαταχθεί την προηγούμενη συνεδρίαση. Πρόκειται για το δεύτερο άτομο το οποίο εμφανίστηκε να συνομιλεί με τον δεύτερο κατηγορούμενο, στο βίντεο της προηγούμενης εβδομάδας.

 

Δέχεται απειλές

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας παρουσιάστηκε χθες έτοιμος να καταθέσει ενώπιον της Έδρας, με την προϋπόθεση να συνοδεύεται από αστυνομικούς, καθώς όπως αναφέρεται, δέχεται απειλές από την πλευρά της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αποφασίστηκε από το Δικαστήριο και ο εν λόγω μάρτυρας δεν κατέθεσε ούτε χθες.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, εξάλλου, κατέθεσε ως μάρτυρας τεχνικός σύμβουλος της υπεράσπισης. Πρόκειται για γενετιστή, ο οποίος παρουσίασε το περιεχόμενο της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης που έχει συντάξει για την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτήν, στο επίμαχο πιστόλι ανιχνεύτηκε γενετικό υλικό του αδικοχαμένου Πρίαμου Ξυδάκη, αλλά και του ιδιοκτήτη του καφενείου, ο οποίος μάζεψε το πιστόλι και το παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. λίγες ώρες μετά.

Σημειώνεται ότι μετά τη σημερινή διακοπή, η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση οπλουργού από την πλευρά της υπεράσπισης, ο οποίος θα καταθέσει για τα όπλα της υπόθεσης.

Όπως έγινε, ωστόσο, γνωστό, δεν αποκλείεται, κατά τη αυριανή συνεδρίαση, να ξεκινήσει και η διαδικασία των απολογιών των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης.

ΡεπορτάζΝικόλας Αγγελίνος // neakriti