Τι είπε ο Βορίδης από το Μυλοπόταμο

Θετικές είναι οι ειδήσεις που βγήκαν από τον ορεινό Μυλοπόταμο, δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε αρχικά στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο για τη στήριξη των κτηνοτρόφων. Στάθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στα μέτρα ενίσχυσης με συνολικά 32,2 εκ ευρώ μετά από τον επανυπολογισμό που έγινε και την αύξηση που δόθηκε, καθώς με ανακοίνωση του Υπουργείου στις 9 Ιούνη, το ποσό αυτό ανερχόταν στα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε επίσης πως είναι στα σκαριά προς υλοποίηση στο μέλλον ο σχεδιασμός για την ενίσχυση του Συνεταιριστικού κινήματος μέσα από την ενίσχυση των ενεργών συνεταιρισμών.

Σε ότι αφορά τον ΕΛΓΑ και τις αποζημιώσεις προς τους παραγωγούς, επανέλαβε πως εξετάζεται μια σειρά αλλαγών στον Οργανισμό, καθώς και η επίσπευση των αποζημιώσεων κάθε είδους που εκκρεμούν.

Τέθηκε επίσης και το θέμα της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί ως τις αρχές Αυγούστου, εκτός απρόοπτου και εφόσον ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Από τη συζήτηση τέλος δε θα μπορούσε να λείπει και το ζήτημα της καταβολής αποζημιώσεων λόγω των καταστροφών του προηγούμενου έτους, αλλά και η αποστολή – μέσα στο επόμενο διάστημα – του φακέλου προς την Ε.Ε. για την ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών.

Ο κ. Βοιρίδης συμμετείχε σε σύσκεψη στην οποία παρευρέθηκαν επίσης: ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Μανώλης Χνάρης, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Μυλοποτάμου, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου κ. Μανώλης Κουγιουμουτζής και ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου Γρύλλος Παπαδάκης.
cretapost.gr