Το αδιαχώρητο στις λαϊκές αγορές και στη Βαρβάκειο [Vid+Photos]…

Ο καλός καιρός και τα τελευταία ψώνια για το Πασχαλινό τραπέζι έβγαλαν τους Αθηναίους στους δρόμους.

Στις λαϊκές αγορές σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, επικράτησε το αδιαχώρητο για πολλοστή φορά με τους δημότες να μην υπολογίζουν ούτε τον κορωνοιό, ούτε τις αυστηρές συστάσεις προκειμένου να κρατούν τις αποστάσεις για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Ο φακός του protothema.gr κατέγραψε απίστευτες εικόνες εν μέσω της πανδημίας στη λαϊκή αγορά στο Παγκράτι με κόσμο που έσπευσε να κάνει τα ψώνια της τελευταίας στιγμής για το γιορτινό τραπέζι αψηφώντας τις υποδείξεις των ειδικών.

Τα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, προσπάθησαν να… διαλύσουν τον κόσμο που ψώνιζε φρούτα και λαχανικά ο ένας δίπλα στον άλλο.

Η λαϊκή στο Παγκράτι θύμιζε μια κανονική ημέρα. Με πολύ κόσμο που έσπευσε να κάνει τα τελευταία ψώνια για το πασχαλινό τραπέζι αγνοώντας για ακόμη μία φορά τα τις οδηγίες των ειδικών.

Ταλαιπωρία σήμερα και στις ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ. Όπως θα δείτε στο βίντεο από Ζωγράφου, ή ουρά καλύπτει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο και ο χρόνος αναμονής για να εισέλθεις στο κατάστημα ξεπερνάει τη μια ώρα τουλάχιστον.

Και στη Βαρβάκειο Αγορά όμως οι πολίτες καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο ώστε να κάνουν τις απαραίτητες αγορές για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Παρά το γεγονός ότι το φετινό Πάσχα είναι τελείως διαφορετικό από αυτά που τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει οι Αθηναίοι και φέτος έσπευσαν την τελευταία στιγμή για τα ψώνια τους με αποτέλεσμα να σχηματιστούν τεράστιες ουρές με κόσμο που αναμένει να μπει στην αγορά και να ψωνίσει για το γιορτινό τραπέζι.

Η πολυσύχναστη κρεαταγορά έχει προσαρμοστεί στις υπάρχουσες συνθήκες τοποθετώντας κάγκελα στην είσοδο. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι αρκετός κόσμος πήγε στην αγορά χωρίς να φοράει γάντια και μάσκες.

Την ίδια ώρα, στα Νότια Προάστια της Αθήνας ο κόσμος ξεχύθηκε στις πλατείες. Στη Γλυφάδα, δημότες, παρά τις συστάσεις να μη συνωστίζονται απολαμβάνουν την ηλιόλουστη ημέρα στις πλατείες και στα παγκάκια της περιοχής.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr όχι μόνο δεν αποφεύγουν τον συνωστισμό αλλά έχουν αγνοήσει και την οδηγία να βγαίνουν δυο δυο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.