Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε αν είναι αργία η Μεγάλη Παρασκευή

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η απόφαση πάρθηκε όταν ένας εργαζόμενος από την Αυστρία, ο Μάρκους Αχάτζι, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο επειδή στην χώρα του η συγκεκριμένη ημέρα πληρώνεται ως αργία μόνο για τα μέλη της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας και της Μεταρρυθμισμένης Ευαγγελικής Εκκλησίας, της Παλαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Μεθοδιστών και όχι σε όσους ασπάζονται άλλες θρησκείες.

Έτσι λοιπόν, η Μεγάλη Παρασκευή ορίστηκε ως αμειβόμενη αργία για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήταν αντίθετη με αυτή του εργοδότη, καθώς όρισε την Μεγάλη Παρασκευή αργία για κάθε πιστό, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Σύμφωνα με την απόφαση, όσο η Αυστρία δεν τροποποιεί τη νομοθεσία της ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλους, τότε οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα είναι υποχρεωμένοι να αναγνωρίζουν για όλους τους εργαζομένους τη Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη ημέρα αργίας.

Να σημειωθεί πως ο Μάρκους Αχάτζι προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2015 , όταν η εταιρία στην οποία εργαζόταν δεν του πλήρωσε την Μεγάλη Παρασκευή ως αμειβόμενη αργία, επειδή δεν ήταν μέλος σε καμία από τις παραπάνω Εκκλησίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.