Όλα τα Νέα

Τουρκικά «καψώνια» στον Νίκο Βούτση λίγο πριν δει τους Έλληνες στρατιωτικούς

288
Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου της Βουλής με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται χωρίς την απαγγελία κατηγορητηρίου στις φυλακές Αδριανούπολης.

Αυτά όμως που προηγήθηκαν δεν έχουν προηγούμενο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίκος Βούτσης είναι πρόεδρος Κοινοβουλίου χώρας-μέλους της ΕΕ.

Οι Τούρκοι τον υπέβαλαν σε εξονυχιστικό έλεγχο, τον ανάγκασαν να βγάλει τα παπούτσια του, τη ζώνη και το ρολόι του. Κράτησαν το κινητό του τηλέφωνο και τον οδήγησαν σε αίθουσα για να σκανάρουν την ίριδα του ματιού του. Φαίνεται να φοβήθηκαν μήπως υπάρχει και σωσίας του…

Το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων είναι «πιο ζωντανό και πιο ρεαλιστικό από ποτέ» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, μετά την επίσκεψή του στις φυλακές Αδριανούπολης. Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι οι δύο ένστολοι κρατούνται «αναίτια» και βρίσκονται σε ένα χώρο όπου «δεν θα έπρεπε να είναι, ίσως ούτε για μια ημέρα».

Οι δύο στρατιωτικοί διαβεβαίωσαν τον Πρόεδρο της Βουλής ότι έχουν ακμαίο ηθικό και αντιλαμβάνονται την εμβληματική πλέον διάσταση που παίρνει για τον ελληνικό λαό η άδικη κράτησή τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου, και τον διπλωματικό σύμβουλο της Βουλής, πρέσβη Σπύρο Θεοχαρόπουλο.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα, τους δύο στρατιωτικούς επισκέφθηκε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του προέδρου της μικτής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-Τουρκίας.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/tourkika-kapsonia-se-voutsi-ligo-prin-di-tous-ellines-stratiotikous