Όλα τα Νέα

Ρέθυμνο: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για «την τραγελαφική σύγκρουση Μαρινάκη-Νίνου» λόγω ΚΕΔΗΡ ….

190

Ο τραγέλαφος των κενών περιεχομένου αντεγκλήσεων μεταξύ των κ Μαρινάκη και Νίνου, μετά την εισαγγελική παραγγελία για να παραδοθούν τα πορίσματα πριν ολοκληρωθεί η κατάθεσή τους, τις εξίσου γελοίες απειλές για εισαγγελική έρευνα για την «διαρροή» δημοσίων εγγράφων, την απαράδεκτη και έξω από κάθε πρόβλεψη του κανονισμού, φίμωση των δημοτικών συμβούλων και των επικεφαλής, που παραβρέθηκαν στο ΔΣ της ΚΕΔΗΡ, συνεχίζεται με τη σημερινή δήλωση του Δημάρχου για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου της ερχόμενης Τετάρτης.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε αυτό το παιδαριώδες γαϊτανάκι και δεν θα αφιερώναμε λέξη σ’ αυτό αν δεν μας ενέπλεκε η δήλωση του Δημάρχου, που μιλά για «εξοργιστική» και «εξωθεσμική» συμπεριφορά της αντιπολίτευσης «που φέρνει αίτημα για συνεδρίαση του ΔΣ ενώ γνωρίζει ότι εμείς (δηλ η πλειοψηφία) καλούμε την συνεδρίαση».

Μπορεί ο κ Νίνος και ο κ Μαρινάκης να τσακώνονται σαν μαθητούδια, αυτό έκαναν και μέσα στο ΔΣ, για το ποιος πρώτος κάλεσε την συνεδρίαση αλλά η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν έχει σχέση με αυτή τη γελοιότητα.

Εξηγήσαμε και μέσα στο ΔΣ, ότι την Δευτέρα μετά την λήξη της συνεδρίασης της ΚΕΔΗΡ, ρωτήσαμε τους ορκωτούς για το αν υπάρχει συνεννόηση μαζί τους για να οριστεί η αναγκαία και επείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ για το θέμα αυτό. Η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική και εύλογα ανησυχήσαμε για το ενδεχόμενο αργοπορίας της συνεδρίασης, που από τη μια υποβαθμίζει το θέμα και από την άλλη ενισχύει την φημολογία, τις διαδόσεις κλπ. Συμφωνήσαμε λοιπόν να ζητήσουμε εγγράφως (αυτό ακριβώς προβλέπει το άρθρο 67 παρ 2 του ν 3852/10) από τον πρόεδρο του ΔΣ να συνεννοηθεί με τους ορκωτούς και να ορίσει την συνεδρίαση το συντομότερο. Παρ’ όλο δε που ο νόμος ορίζει ότι η συνεδρίαση πρέπει να συγκλιθεί εντός 5 ημερών, δεν προσδιορίσαμε ημερομηνία κατανοώντας ότι ήταν απαραίτητο να προηγηθεί η συνεννόηση με τους ελεγκτές. Επομένως το θέμα δεν ήταν η ακριβής ημερομηνία, όπως κακώς γράφτηκε, ούτε το ποιος θα την καλέσει πρώτος.

Το δεύτερο θέμα που θέταμε με την αίτησή μας ήταν να ζητούμε και την παρουσία του ορκωτού του τακτικού ελέγχου, που είχε προηγηθεί αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ στο ΔΣ γιατί εν τω μεταξύ προέκυψε η ανάγκη του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου.

Το κείμενο της αίτησης αυτής ενώ είχε δακτυλογραφηθεί από την Τρίτη υπογράφτηκε και κατατέθηκε ΜΟΝΟ όταν μάθαμε ότι ο πρόεδρος είχε συνεννοηθεί μόνο με τους ορκωτούς του έκτακτου ελέγχου και είχε παραλείψει τον τακτικό, όπως ο ίδιος ο κ Παπαδουράκης  δημοσίως ομολόγησε μέσα στο ΔΣ και επίσης δημοσίως επιφυλάχτηκε να απαντήσει για την πρόσκληση και του τρίτου.

Όλα τα παραπάνω εξηγήθηκαν πολύ λεπτομερώς κατά την παρέμβασή μου στο τελευταίο ΔΣ και έγινε πολύ καθαρό, τουλάχιστον σε ότι μας αφορά, ότι η αίτηση αυτή υπογράφτηκε και κατατέθηκε όχι για τα παιδιαρίσματα της πρωτοκαθεδρίας αλλά για να σιγουρευτεί και η πρόσκληση του τακτικού ελεγκτή. Με τις διευκρινίσεις μάλιστα αυτές το θέμα θεωρήθηκε λήξαν. Απ’ ότι μάλιστα διαβάζω στην πρόσκληση για την συνεδρίαση του ΔΣ την ερχόμενη Τετάρτη ο κ Παπαδουράκης αποδέχτηκε ως εύλογο το αίτημα των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και έχει ήδη καλέσει και τον τρίτο ορκωτό.

Γιατί λοιπόν να μην δεχτούν τόσο ο κ Μαρινάκης όσο και ο κ Νίνος, πως σε ένα θέμα ελάσσονος σημασίας και διαδικασίας συμφώνησαν, την ώρα μάλιστα που στα μείζονα συμπίπτουν, μόνο πρέπει να συνεχίζουν ανευ λόγου να αντιδικούν και να εμπλέκουν και εμάς στα παιδιαρίσματά τους;  Γιατί ο κ Μαρινάκης να μην δεχτεί ότι συμπολίτευση και αντιπολίτευση συμφώνησαν στην ημέρα της συνεδρίασης και απλά η αίτηση της αντιπολίτευσης κάλυψε και μια αρχική παράληψη του προέδρου να καλέσει και τον τρίτο ελεγκτή, μόνο πρέπει να καταφεύγει στα περί «εξοργιστικής εξωθεσμικής» παρέμβασης, «να καλούν σε συνεδρίαση την ίδια ώρα που καλούσαμε εμείς»;   Γιατί κι όταν συμφωνούν πρέπει να μαλώνουν;

Μανουσογιάννης Μανούσος

Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ

Εκλεγμένος με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ