Τραγωδία στη Μεσαρά:Αποκλειστικό- Βίντεο και Φωτογραφίες από τα λεπτά της Ανάσυρσης

Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που ξεκίνησε από το βράδυ του Σαββάτου και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Γύρω στις 12 το μεσημέρι και αφού οι δύτες είχαν χτενίσει την περιοχή, είχε γίνει προσπάθεια να πέσει η στάθμη του νερού, βρέθηκε το όχημα κοντά στην γέφυρα Πετροκεφαλίου, με την τετραμελή οικογένεια να έχει αφήσει την τελευταία πνοή στα παγωμένα νερά.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα άτομα βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη είχε κάνει το απεγνωσμένο τηλεφώνημα στις αρχές ζητώντας βοήθεια.

Τα 4 άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο είχαν εκπέμψει SOS από την πρώτη στιγμή που παρασύρθηκε το αυτοκίνητό τους.

Η οδηγός του αυτοκινήτου είχε τηλεφωνήσει στο 100 στις 0:52, τα ξημερώματα της Κυριακής, λέγοντας «ελάτε γιατί πνιγόμαστε», με την κλήση να διαρκεί μόλις 13 δευτερόλεπτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στις 0:55 τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ο σύζυγος της, αναφέροντας ότι βρίσκονται κοντά στο κέντρο «Αυγερινός live», «σώστε μας γιατί θα πνιγούμε», είπε στους Αστυνομικούς, με την κλήση να διαρκεί 52 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής.

«Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδάκης που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα:

«Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια» εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.

Τραγωδία στη Μεσαρά:Αποκλειστικό- Βίντεο και Φωτογραφίες από τα λεπτά της Ανάσυρσης. Ασύλληπτη είναι η τραγωδία που ξεκίνησε...

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.