Όλα τα Νέα

Τυφώνας «Υanis» στο Μέγαρο Μαξίμου

Σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Μαξίμου η Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά το μπαράζ των αποκαλύψεων από το βιβλίο του Γιάνη

192

Σφίγγει τον κλοιό γύρω από το Μαξίμου η Αξιωματική Αντιπολίτευση μετά το μπαράζ των αποκαλύψεων από το βιβλίο του Γιάνη (με ένα νι) Βαρουφάκη και κυρίως του Πάνου Λαφαζάνη που επιβεβαίωσε τα σενάρια για το plan b. Με ανάρτησή του στο Twitter ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης χαρακτήρισε «επιβεβλημένη πλέον τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015».
Η ΝΔ την κρατάει πάντα στο τραπέζι. Δεν θα την καταθέσει τώρα γιατί δεν θέλει να “κάψει” το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όπλο αφού η κυβερνητική πλειοψηφία θα την απορρίψει. Στην παρούσα φάση όμως θεωρεί ότι το θέμα του “plan b” με παράλληλο νόμισμα, επιστροφή στη δραχμή κλπ, μπορεί να το ανοίξει η Δικαιοσύνη και να διερευνήσει όλες τις πτυχές ενός δράματος που παιζόταν επί μήνες εν αγνοία των πολιτών και που αν είχε γίνει πραγματικότητα, η χώρα θα ζούσε ανθρωπιστική κρίση λόγω διπλής εξόδου από την ζώνη του ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Κορυφαία στελέχη της ΝΔ χτύπησαν το καμπανάκι ακόμη και για το άρθρο 134 του ποινικού κώδικα περί εσχάτης προδοσίας μιλώντας στα Parapolitika.gr. “Πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές, πολιτικές αλλά και ποινικές” τόνισαν οι πηγές. Αναμένεται κλιμάκωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως στο θέμα της εμπλοκής Καμμένου με ισοβίτη έτσι και στο θέμα Βαρουφάκη, στην σκληρή κόντρα με την κυβέρνηση, η ΝΔ δεν είναι μόνη. Το αντικυβερνητικό μέτωπο με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι λειτουργεί. Είναι κοινό το σφυροκόπημα για την αποδυνάμωση και ιδεολογική και πολιτική απογύμνωση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
« Οι κ.κ. Βαρουφάκης και Λαφαζάνης περιέγραψαν με σαφήνεια τα σχέδια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη” ανέφερε σε ανακοίνωση της ΝΔ. “Αν αυτά υλοποιούνταν έως το τέλος, η χώρα θα οδηγούνταν σε δραματικές καταστάσεις τύπου Βενεζουέλας με απρόβλεπτες κοινωνικές συνέπειες» τόνισε. Όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση, θα διερευνηθούν από Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή όταν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές όπως θεωρεί δεδομένο. Επισημαίνει όμως ότι τα στοιχεία που δημοσιεύονται “απαιτούν και τη διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης”. “Είναι χρέος της να παρέμβει, να επιτελέσει το καθήκον της και να συμβάλλει στην αποκάλυψη ολόκληρης της αλήθειας” τόνισε η ΝΔ. “Οι πολίτες το απαιτούν, καθώς συνειδητοποιούν ότι εκείνοι πληρώνουν για πολλά χρόνια τα σπασμένα μιας ιδεοληπτικής και ανίκανης Κυβέρνησης».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης χρησιμοποίησε πολύ υψηλούς τόνους. «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι συμμορία» δήλωσε στον “Σκάι”. Εξέφρασε την άποψη ότι όσα αποκαλύπτονται εκθέτουν τον πρωθυπουργό προσωπικά, καθώς φαίνεται ότι δεν γνώριζε πώς λειτουργεί η ευρωζώνη. «Είσαι τόσο άσχετος, Αλέξη Τσίπρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης. «Ο Τσίπρας έχασε τα λεφτά μας, γιατί είχε βάλει τον Βαρουφάκη να κάνει τις αηδίες που έκανε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρεί ότι οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχέδια εξόδου από την ευρωζώνη εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον κ. Τσίπρα. ” Εκείνος συνεχίζει να σιωπά και να απέχει», επισήμανε η Πειραιώς. Θεωρεί ότι η σιωπή Τσίπρα για τα δυο μείζονα θέματα – το σκάνδαλο Καμμένος Gate και το plan b Τσίπρα Βαρουφάκη – δεν είναι τυχαία. Είναι δυο βόμβες που έπεσαν στην αυλή του Μαξίμου και η περαιτέρω διερεύνηση τους μπορεί να οδηγήσει και σε ποινικές ευθύνες όπως επισημαίνει υψηλόβαθμη κομματική πηγή. “Αν η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θεωρεί ότι όλα σωστά έγιναν ας βοηθήσει όλα να έρθουν στο φως” τονίζει.

www.parapolitika.gr