Όλα τα Νέα

Τζώρτζογλου: « Θέλουν Σταλινικού …τύπου δικαιοσύνη στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Χείμαρρος για κατά «της υπόδουλης στην Κυβέρνηση ΠΔΕ/ΕΠΟ» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου

59

Να καταψηφίσουν, στη ΓΣ της ΕΠΟ την άλλη Παρασκευή, τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΟ για τα κωλύματα παραγόντων λόγω… σταλινικής δικαιοσύνης καλεί τις ενώσεις ο Νίκος Τζώρτζογλου. Παράλληλα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου επιτίθεται στην «υπόδουλη στην κυβέρνηση ΠΔΕ/ΕΠΟ» και εξηγεί τους λόγους που δεν πρέπει να περάσει το συγκεκριμένο άρθρο:

***«Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι, εν δυνάμει, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ και αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο».

*** «Σε μια παγκόσμια επίδειξη του σταλινικού πνεύματος δικαίου ( το οποίο ως φαίνεται ζει και καθοδηγεί την κυβέρνηση) πρώτα εξορίζει (τιμωρεί) τον κατηγορούμενο και μετά του επιτρέπει να δικαστεί και αν αθωωθεί να επιδιώξει την αποκατάσταση του»

*** «Δεν προβλέπεται πουθενά στην ανθρώπινη ιστορία, πλην ακραίων περιπτώσεων ειδικών καθεστώτων, ένας κατηγορούμενος πρώτα να υφίσταται την ποινή και μετά να δικάζεται»

*** «Η υπόδουλη στην κυβέρνηση Π.Δ.Ε. το κατάφερε και αυτό. Να διαλύσει το νομικό καθεστώς της χώρας και να παραδώσει την αυτονομία και ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου βορά στις διαθέσεις της κυβέρνησης και του Κοντονή»

*** «Καθίσταται φανερό, πως είναι ζήτημα τιμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αντισταθεί στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων ΤΟΥ και να υπερασπιστεί, σε συνεργασία με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, την αυτονομία και την ανεξαρτησία του….».

Αναλυτικά η πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου ενόψει της ΓΣ της ΕΠΟ που έχει προγραμματιστεί για τις 30/06:

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1929

 

Αριθμ. Πρωτ.:445                                                                              ΗΡΑΚΛΕΙΟ  23/06/2017

ΠΡΟΣ

 

 

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΔ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

SUPER LEAGUE

FOOT BALL

ΚOIN/ΣΗ :ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι…

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά το ερασιτεχνικό κομμάτι του ζει την χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Είναι, εν δυνάμει, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ και αντιμετωπίζεται ως πειραματόζωο στις πλάτες του οποίου δοκιμάζεται η εφαρμογή κανόνων δικαίου που η ανθρωπότητα είχε ξεχάσει μετά την αποκαθήλωση του Στάλιν.

Το σχέδιο καταστατικού που προτείνουν από κοινού η Π.Δ.Ε./Ε.Π.Ο. και η F.I.F.A., στο Παράρτημα Α που αναφέρεται στα κωλύματα εκλογιμότητας, ακυρώνει το τεκμήριο αθωότητας όλων των κατηγορουμένων, το αναφαίρετο δικαίωμα τους να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε μια δίκαιη δίκη και να υποστούν, σε περίπτωση καταδίκης, τις όποιες συνέπειες. Σε μια παγκόσμια επίδειξη του σταλινικού πνεύματος δικαίου ( το οποίο ως φαίνεται ζει και καθοδηγεί την κυβέρνηση) πρώτα εξορίζει (τιμωρεί) τον κατηγορούμενο και μετά του επιτρέπει να δικαστεί και αν αθωωθεί να επιδιώξει την αποκατάσταση του.

Δεν προβλέπεται πουθενά στην ανθρώπινη ιστορία, πλην ακραίων περιπτώσεων ειδικών καθεστώτων, ένας κατηγορούμενος πρώτα να υφίσταται την ποινή και μετά να δικάζεται.

Η υπόδουλη στην κυβέρνηση Π.Δ.Ε. το κατάφερε και αυτό. Να διαλύσει το νομικό καθεστώς της χώρας και να παραδώσει την αυτονομία και ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου βορά στις διαθέσεις της κυβέρνησης και του Κοντονή.

Προφανέστατα η Κυβέρνηση και ο Κοντονής επιθυμούν και προσπαθούν σφόδρα να πάρουν τα «ΛΥΤΡΑ» και τα ελάχιστα ανταποδοτικά οφέλη από την κατάθεση της προς ψήφιση τροπολογίας που νομιμοποιεί την Γ.Σ της ΕΠΟ την 30 Ιουνίου του 2017…

Καθίσταται φανερό, πως είναι ζήτημα τιμής για το ελληνικό ποδόσφαιρο να αντισταθεί στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων ΤΟΥ και να υπερασπιστεί, σε συνεργασία με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, την αυτονομία και την ανεξαρτησία του….

Η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ των κωλυμάτων του Παραρτήματος Α του σχεδίου καταστατικού, που αναφέρονται στην έκπτωση εκλεγμένου μέλους των διοικήσεων, είτε της Ε.Π.Ο. , είτε των Ενώσεων – μελών της, ευθύς αμέσως εάν παραπεμφθούν σε δίκη με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα και η αντικατάσταση της με την διάταξη που σήμερα είναι σε ισχύ και προβλέπει πρωτόδικη, τουλάχιστον, καταδίκη για να κινηθεί η διαδικασία έκπτωσης, είναι το πρώτο βήμα για να δείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο ότι υπάρχει και ότι δεν είναι μια κρατική Δ.Ε.Κ.Ο. όπως κάποιοι επιδιώκουν.

Αγαπητοί Συνάδελφοι θα πρέπει ανεξάρτητα από εκλογικές και άλλες σκοπιμότητες να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ τα παραπάνω κωλύματα που άλλωστε δεν υπάρχουν πουθενά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για την παράδοση του ελληνικού ποδοσφαίρου στην κυβέρνηση και στον Κοντονή.