Βγαίνουν όλα στη φόρα στην ΕΕΑ για Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Όλα βγαίνουν στη φόρα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κομβικό σημείο. Ο λόγος; Ήρθε η μέρα της αλήθειας για τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη, καθώς την Παρασκευή (10 π.μ.) έχει προγραμματιστεί η ακρόαση στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) σχετικά με τη σχέση των δυο ΠΑΕ με τον Σαββίδη, δηλαδή γίνεται έρευνα αν υπάρχει πολυϊδιοκτησία, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του One Channel και μετά από καταγγελία του Ολυμπιακού, που εννοείται ότι θα παραστεί στην υπόθεση (με τη Διευθύντρια Λίνα Σουλούκου και το νομικό Ιωάννη Χατζησαββάογλου), όπως και η πλευρά της ΑΕΛ, μέσω του μεγαλομετόχου της Αλέξη Κούγια. η οποία κινείται κατά της Ξάνθης.
Η ΕΕΑ στην προηγούμενη συνεδρίασή της, στις 12/12, που μπορεί να αναβλήθηκε, όμως έχει ζητήσει μια σειρά εγγράφων από τις δυο ΠΑΕ σχετικά με το ρεπορτάζ του One για την πώληση του ξενοδοχείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης στην εταιρία RFA που φέρεται να ανήκει στον Ιωάννη Καλπαζίδη ανιψιό του Σαββίδη και πρώην σερβιτόρο, η εταιρία του οποίοι για αυτή την αγορά δαπάνησε το ποσό των 10 εκατ. ευρώ.
Η ΕΕΑ ζήτησε να δικαιολογήσει το προαναφερόμενο ποσό, μέσω των φορολογικών δηλώσεων των ετών 2015-18. Επίσης, μεταξύ άλλων ζητήθηκε και συμφωνητικό μεταβίβασης μετοχών ΠΑΕ Ξάνθης από ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ σε INSPORTS IKE, που θα φαίνεται και το τίμημα και τα παραστατικά μεταβίβασης χρημάτων, όπως και η απόφαση του ΔΣ της ΒΙΑΜΑΡ ΑΕ για πώληση.
Κομβικό σημείο της έρευνας της ΕΕΑ, από νομικούς κύκλους, θεωρείται και αν η αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του αθλητικού κέντρου της Ξάνθης έχει δηλωθεί στις αρμόδιες ποδοσφαιρικές αρχές. Επ’ αυτού πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΑ ζήτησε στοιχεία και από την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ.
Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΑ θα ζητήσει εξηγήσεις μέχρι και για το γεγονός ότι στο ματς Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-2 για την προηγούμενη σεζόν, συγκεκριμένα στις 31/3/19, έδωσε πολλά εισιτήρια στους φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα Πηγάδια βρέθηκαν πάνω από 6.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ, επειδή κάτι τέτοιο δεν ξανάγινε.
Στο… κάδρο, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, θα βρεθεί και η μεταγραφή του Βασίλη Φασίδη! Είναι ο παίκτης που ο ΠΑΟΚ πήρε το καλοκαίρι από την Ξάνθη, όπου παρέμεινε ως δανεικός, και κόστισε συνολικά 500.000 ευρώ. Κι όμως, πρόκειται για μεταγραφή που δεν ανακοινώθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν! Ο Φασίδης την προηγούμενη σεζόν 2018-19 είχε μόλις τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Ξάνθης, όντας τραυματίες, όμως αυτές έπεισαν τον ΠΑΟΚ να τον αποκτήσει και παρότι δαπάνησε μεγάλο ποσό δεν ανακοινώθηκε η μεταγραφή για να… αποθεώσουν οι οπαδοί τις κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη!

Τα σχόλια είναι κλειστά.