Όλα τα Νέα

Βλαστός:«Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν μια πολύ έντονη προσωπικότητα»

193

Ο Γιώργος Βλαστός, ένας ποδοσφαιριστής- “σημαία” για τον ΟΦΗ στην εποχή του, μίλησε με συγκίνηση για τον Ευγένιο Γκέραρντ στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

 

«Συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια με αυτό τον άνθρωπο. Ο Ευγένιος Γκέραρντ ήταν μια πολύ έντονη προσωπικότητα. Πρόσφερε πολλά και το όνομά του θα μείνει χαραγμένο για όλες τις επόμενες γενιές. Μας δίδαξε πολλά και έδωσε μια τεράστια οντότητα στην ομάδα μας και στο κρητικό ποδόσφαιρο», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν είναι ένα ή δύο πράγματα που μπορώ να θυμηθώ. Ήταν εργατικός, διορατικός, φίλος και δάσκαλος. Όπως και πολλά άλλα μαζί. Είχε το χάρισμα με μια κουβέντα να ξεπερνάει μια δύσκολη στιγμή. Για να φτάσεις κάπου πρέπει να έχει έντονη προσωπικότητα, αλλιώς δεν προχωράς».

Για τον τρόπο δουλειάς του Ολλανδού και την προσωπική του βελτίωση μαζί του, επισήμανε: «Μπορεί να έπαιξε ρόλο και η δουλειά που έκανα εγώ, αλλά σίγουρα ήταν διαφορετικός και ο τρόπος προπόνησης για εκείνη την εποχή. Όταν είδαμε τον τρόπο δουλειάς και τη μεθοδολογία του Γκέραρντ, αυτομάτως είχαμε όλοι περισσότερη όρεξη».

Κλείνοντας, μίλησε για την τεράστια παρακαταθήκη: «Οι διακρίσεις στην εποχή τη δική μας ήταν η απογείωση του ΟΦΗ, και οφείλεται σ’ αυτό τον άνθρωπο. Η ομάδα πρωταγωνίστησε στην Ελλάδα και έγινε γνωστή στην Ευρώπη. Ένα βασικό είναι ότι μας έμαθε να μην είμαστε σταρ, αλλά ταπεινοί και να προοδεύουμε».

neakriti.gr