Βλέπουν κι οι γυναίκες μπάλα κύριοι!

Αγαπημένοι μας άντρες ήρθε ο καιρός να το πάρετε απόφαση. Οι γυναίκες πλέον βλέπουν μπάλα. Το ποδόσφαιρο παύει να είναι σχεδόν αποκλειστικά αντρικό προνόμιο, και οι γυναίκες δε σας χρειάζονται τόσο πολύ στην «απομαγνητοφώνηση».

Για πολλούς άντρες αυτή η πραγματικότητα αποτελεί ένα όνειρο που εκπληρώνεται, με το βλέπουν έναν αγώνα με τη σύντροφό τους και να συζητούν ένα αμφιλεγόμενο offside χωρίς να χρειάζεται ο δόλιος να κατεβάσει το ειδικό εγχειρίδιο επεξήγησης του ποδοσφαίρου! Να βρίσκονται έξω πίνοντας καφέ κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου τελικού με φίλους, κι εκείνη να συζητάει για το control που κάνει ο τελευταίος επιθετικός αντί να παραπονιέται για τη δυνατή φωνή του εκφωνητή.

Το αιώνιο χάσμα επικοινωνίας των δύο φύλων.Υπάρχει και η πιο ιδιαίτερη περίπτωση, την οποία είχα την τιμή να παρατηρήσω από κοντά προσφάτως. Τον άντρα που δε βλέπει καθόλου ποδόσφαιρο και κρίνει τη γυναίκα που βλέπει και όλους όσους χάνουν το χρόνο τους με κάτι τόσο ανούσιο.

Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα σε μια τάξη. Ο καθένας μπορεί να κάνει ο,τι θέλει και ο,τι βρίσκει ενδιαφέρον ή ευχάριστο, χωρίς τέτοιες κριτικές. Καταλαβαίνουμε πως ίσως σας πονάει το ότι οι γυναίκες έχουν πια εισβάλει σε έναν τομέα που θεωρούσατε μόνο δικό σας, όπως επίσης ότι ίσως αισθάνεστε περίεργα όταν εσείς δεν καταλαβαίνετε γιατί ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και σας το εξηγεί μια γυναίκα. Δεν υπάρχει λόγος να αντιδράτε επιθετικά, ούτε να πλημμυρίζετε ανασφάλειες. Αγκαλιάστε αυτό το νέο κύμα και μην το αφήσετε να φύγει ποτέ, θα είστε πάντα κερδισμένοι.

Αν βλέπετε μπάλα, θα έχετε τη χαρά να το κάνετε μαζί με τη σύντροφό σας χωρίς γκρίνιες και νουθεσίες. Αν δε βλέπετε, αφήστε την καημένη να πάει να δει με τους φίλους της. Αν πάλι εσείς βλέπετε αλλά εκείνη όχι, είστε πιο παραδοσιακοί, κι ελπίζουμε τουλάχιστον να κατανοεί το πάθος σας και να κάνει κι εκείνη κάτι άλλο που την ευχαριστεί για 90 λεπτά ή παραπάνω.

Μην προσπαθείτε να μας μειώνετε στις προγνώσεις ή την άποψή μας περί ποδοσφαίρου επειδή είμαστε γυναίκες. Έχουμε πρακτικά μυαλά κι οτιδήποτε επιδιώξουμε συχνά το καταφέρνουμε καλύτερα από εσάς. Απολαύστε το και θα νιώθετε καλύτερα.Μπορούν όλα να γίνουν!

Καλό θα είναι μην ξανακούσουμε την φαλλοκρατική κουβέντα του «πότε οι γυναίκες σταμάτησαν να μαγειρεύουν κι άρχισαν να βλέπουν μπάλα;», αν συνεχίσετε έτσι, σε λιγάκι θα αρχίσετε να διαπραγματεύεστε πάλι το δικαίωμα ψήφου των γυναικών!

Καλυψώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.