Όλα τα Νέα

Βόμβα Τσίπρα: Παγώνει τη συμφωνία των Πρεσπών

343
Κίνηση – ματ για να κερδίσει τις εκλογές, ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του in.gr, στο αυριανό ταξίδι του στα Σκόπια ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει το «πάγωμα» της συμφωνίας των Πρεσπών και όλων των προβλέψεων για το όνομα, τη γλώσσα και την «μακεδονική εθνότητα» που έχουν προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας έχει έρθει σε επαφή και με τον ειδικό διαμεσολαβητή, Μάθιου Νίμιτς, αλλά και με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ προκειμένου να τους ανακοινώσει την απόφασή του.

Στις συνομιλίες που θα έχει με τον Ζόραν Ζάεφ θα του πει ότι η συμφωνία δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί τόσο επειδή στα Σκόπια επιμένουν να παραβιάζουν βασικούς όρους της όσο και γιατί στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

Ο Τσίπρας θα υποσχεθεί στον ομόλογό του ότι μόλις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές η συμφωνία θα τεθεί ξανά σε ισχύ. Θα δώσει κάτι σαν «υποσχετική» δηλαδή λέγοντας ότι μπορεί να πείσει τους έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στα Σκόπια για να δείξουν κι ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας.

Ετσι, το Μαξίμου πιστεύει ότι θα γυρίσει το παιχνίδι και ο κόσμος θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.