Βρετανία: Ανάγκασαν μαθητή με αυτισμό να φοράει γιλέκο για να τον ξεχωρίζουν

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε η μητέρα ενός αυτιστικού μαθητή από το Λονδίνο, όταν διαπίστωσε ότι ο γιος της υποχρεώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου όπου αυτός φοιτά να φοράει ένα φωσφορίζον γιλέκο, ώστε οι καθηγητές κι οι συμμαθητές του να μπορούν να τον… ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα παιδιά.

Ο επτάχρονος Τσάρλι Λόγκαν πήγε φέτος για δεύτερη χρονιά στο δημοτικό σχολείο Cherry Lane της βρετανικής πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι υπεύθυνοι του σχολείου αποφάσισαν να τον αναγκάσουν να φοράει γιλέκο κατά τις ώρες του διαλείμματος, ώστε οι καθηγητές του να μπορούν να τον ξεχωρίσουν από τους άλλους μαθητές, καθώς είναι αυτιστικός.

H μητέρα του αγοριού, Τζοάν Λόγκαν, κατηγορεί το σχολείο για διακρίσεις και ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό. Ωστόσο, υπεύθυνοι του σχολείου υποστηρίζουν ότι η Λόγκαν ήταν ενήμερη για το γεγονός ότι ο γιος της φορούσε γιλέκο κατά τα διαλείμματα. «Το γιλέκο υπάρχει για περιπτώσεις ιατρικής ανάγκης. Η μητέρα είχε ενημερωθεί για αυτό από τους δασκάλους, καθώς ο γιος της είχε προκαλέσει προβλήματα με άλλα παιδιά» δήλωσε ένας δάσκαλος από το δημοτικό Cherry Lane.

H Λόγκαν, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά με αυτισμό, αναμένεται να συναντήσει τον διευθυντή του σχολείου την επόμενη εβδομάδα, ενώ έχει ήδη πάρει νομικά μέτρα εναντίον της διεύθυνσης. Αν και δεν μπορεί να ζητήσει αποζημίωση για αυτήν την υπόθεση, θέλει να κερδίσει για να δώσει ένα μήνυμα στους γονείς παιδιών με αυτισμό. «Το μόνο που θέλω είναι να μην υποστεί κανένα άλλο παιδί με αυτισμό αυτό που έπαθε ο γιος μου» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.