Όλα τα Νέα

Βρεθήκαμε στη Παραλία του Ρεθύμνου, στον κλασσικό περίπατο μαζί με την Κάτια, μια νεαρή φοιτήτρια που μαζί με το αγόρι της επέλεξαν να υιοθετήσουν ένα ημίαιμο λαμπραντόρ

Επιχειρώντας να σκιαγραφήσουμε την σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα σε έναν τετράποδο φίλο και το αφεντικό του

327

Επιχειρώντας να σκιαγραφήσουμε την σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα σε έναν τετράποδο φίλο και το αφεντικό του, δυσκολευόμαστε να την αποδώσουμε με λέξεις. Ποίες λέξεις να «χωρέσουν» τέτοια συναισθήματα; Πώς να περιγράψεις απόλυτα αυτό που βιώνεις; Περιγράφεται η αληθινή αγάπη;

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

Για το καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Βρίσκεται στα μικρά, στα απλά, αλλά συγχρόνως σπουδαία και μεγάλα. Μια αντίθεση που σε συναρπάζει. Αν δεν το βιώσεις, δεν μπορείς να το νιώσεις. Αδυνατείς να το καταλάβεις. Η χημεία, η συντροφικότητα, η αγνότητα στο βλέμμα μιας καθαρής ψυχής σε γεμίζει. Σε κάνει να αισθάνεσαι αισιόδοξος. Να ξεχνιέσαι, να αγαπάς και να ανοίγεσαι.

Πώς να αντισταθείς σε αυτό το φατσάκι που στέκεται απέναντι σου, με την γλωσσίτσα του να κρέμεται, επιδιώκοντας μανιωδώς να σε πλησιάσει, να σου κάνει χαρές, να σε γεμίσει σάλια, δείχνοντας σου με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντικός είσαι για τη ζωή του. Για αυτόν είσαι τα πάντα. Είσαι ο φίλος του, ο αδερφός του , η οικογένεια του. Είσαι όλος του ο κόσμος. Και δεν μπορεί να σε αποχωριστεί. Δεν το αντέχει.

Πρέπει να είσαι λοιπόν προσεχτικός. Η υιοθέτηση ενός σκύλου αποτελεί μια «εισβολή» που θα ταράξει την καθημερινότητα σου. Οι χαρές συνοδεύονται από υποχρεώσεις. Τις οποίες θα κλιθείς σύντομα να αντιμετωπίσεις και να ανταπεξέλθεις. Δεν είναι εύκολη υπόθεση και φυσικά, ούτε παιχνίδι. Δεν παίζεις με μια ζωή. Εσύ έχεις την επιλογή. Αυτό όχι. Φρόντισε λοιπόν να είσαι συνειδητοποιημένος. Οπλίσου με υπομονή και να ξέρεις πως στο τέλος θα δικαιωθείς. Απαιτεί χρόνο και παραχωρήσεις, αλλά σίγουρα αξίζει. Ανιδιοτελής αγάπη, αφοσίωση, σεβασμός και τρυφερότητα και πολλά άλλα θα σου δοθούν απλόχερα.

Με αυτές τις σκέψεις βρεθήκαμε στη Παραλία του Ρεθύμνου, πραγματοποιώντας τον κλασσικό περίπατο μαζί με την Κάτια. Μια νεαρή φοιτήτρια που μαζί με το αγόρι της επέλεξαν να υιοθετήσουν ένα ημίαιμο λαμπραντόρ.

 Ως ανταποκριτής σε εξωτερικές συνδέσεις, στην ραδιοφωνική εκπομπή «Tα λέμε», του Παντελή Σπυριδάκη στο μικρόφωνο του Παραπολιτικά Κρήτης 102,4, είχα την ευκαιρία να βιώσω από κοντά μια ξεχωριστή εμπειρία, για την οποία τους ευχαριστώ.

«Η υιοθέτηση ενός κατοικίδιου αποτελεί μια σημαντική απόφαση που δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να λαμβάνεται επιπόλαια», μας λέει, με σοβαρό ύφος, η Κάτια. «Δεν είναι καθόλου εύκολο, απαιτεί θυσίες, υπομονή και χρόνο. Ο σκύλος μας είναι κομμάτι της ζωής μας. Όταν τον υιοθετήσαμε ήταν κουτάβι, το κάναμε συνειδητά, γνωρίζοντας ότι θα μεγαλώσει. Σήμερα όπως και κάθε μέρα κάνουμε την βόλτα μας παρέα. Δεν θα άλλαζα με τίποτα τι στιγμές μαζί του. Δεν είμαστε μόνοι μας. Γύρω μας αυξάνονται καθημερινά οι άνθρωποι που επιλέγουν να εντάξουν στη ζωή τους ένα τετράποδο φίλο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα».

Όπως έγραψα και πρόσφατα, «Το σίγουρο είναι πως αν επιλέξεις να μοιραστείς την ζωή σου με ένα κατοικίδιο, τότε αυτή θα αλλάξει για πάντα»!

www.parapolitikakritis.gr