Όλα τα Νέα

Ξεκινά η ανάπλαση του γραφικού Λουτρού στα Σφακιά

165

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά το έργο ανάπλασης του οικισμού του Λουτρού στον Δήμο Σφακίων.

Η μελέτη του έργου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης  τον Φεβρουάριο του 20196 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2019 από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων με προϋπολογισμό 405.000 και με με φορέα υλοποίησης το Δήμο Σφακίων.

Το έργο αφορά κυρίως στα σοκάκια του γραφικού παραθαλάσσιου οικισμού των Σφακίων από τα οποία θα ξηλωθούν τα τσιμέντα, θα γίνουν πλακοστρώσεις – πεζοδρομήσεις με παραδοσιακά υλικά και θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα.

Στόχος η περαιτέρω ανάδειξη της ομορφιάς του παραδοσιακού οικισμού που αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει πιο νωρίς ,προκειμένου να είναι έτοιμο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου,  αλλά δυστυχώς καθυστέρησε λόγω της γραφειοκρατίας.

Έτσι με τα νέα δεδομένα η ολοκλήρωση της ανάπλασης του Λουτρού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αρχές Ιουνίου, ενώ όπως είπε ο κ. Χιωτάκης  θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ολοκληρωθούν τα έργα το συντομότερο δυνατόν.

Επίσης εν όψει της έναρξης του έργου ο Δήμαρχος Σφακίων απηύθυνε έκκληση στους ιδιοκτήτες ακινήτων να συνδράμουν στην απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών από τα συνεργεία .

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση «σε λίγες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου « Ανάπλαση οικισμού Λουτρού», ένα έργο το οποίο είναι ιδιαίτερης σημασίας για την αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου του οικισμού.

Στόχος του Δήμου είναι η ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της μελέτης με σκοπό το άριστο ποιοτικό αποτέλεσμα με την παράδοση του έργου στους κατοίκους και επισκέπτες του Λουτρού.

Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όλους του ιδιοκτήτες ακινήτων να απομακρύνουν άμεσα, αντικείμενα τα οποία καταλαμβάνουν χώρο σε δημοτικές οδούς, στις οποίες πρόκειται να γίνουν εργασίες πλακόστρωσης. Οι δρόμοι – στενάκια του οικισμού, στους οποίους θα γίνουν οικοδομικές εργασίες, θα πρέπει να είναι ελεύθεροι και να μην υπάρχουν αποθηκεμένα υλικά από τους όμορους ιδιοκτήτες.

Παρακαλώ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν εναποθέσει αντικείμενα εντός των δρόμων που προβλέπονται εργασίες ανάπλασης, να τα απομακρύνουν άμεσα.

Διευκολύνουμε την εκτέλεση των εργασιών, γινόμαστε συμμέτοχοι όλοι για ένα ακόμη πιο όμορφο και γραφικό Λουτρό.»