Όλα τα Νέα

Ξεκίνησαν τα έργα στο πάρκο Γεωργιάδη – Απαντούν οι Φυλές

243

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Φυλές του Πάρκου, με αφορμή τα όσα εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο πάρκο Γεωργιάδη, όπου τα μηχανήματα του εργολάβου μπήκαν με την παρέμβαση των ΜΑΤ για την έναρξη των εργασιών.

Οι Φυλές καταδικάζουν την παρουσία της αστυνομίας και το γεγονός ότι τους απώθησαν βίαια εκτός πάρκου, προκειμένου να μπει ο εργολάβος.

«Επειδή η εικόνα ένστολων και ερπυστριοφόρων εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών κάτι μας θυμίζει, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη χούντα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η συλλογικότητα.

Οι Φυλές τονίζουν ότι την εντολή για επέμβαση της αστυνομίας έδωσε η γ.γ. του Δήμου Ευγενία Στυλιανού, την ώρα που απλά ζητούσαν προθεσμία 24 ωρών, προκειμένου να μελετήσουν έγγραφο του Τμήματος Πρασίνου προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το οποίο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του Δήμου ότι οι αλλαγές οι οποίες έχουν υποδείξει πολίτες και φορείς μέσω της δημόσιας διαβούλευσης της Διαχειριστικής Μελέτης, ενσωματώνονται στη Μελέτη Εφαρμογής του έργου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Φυλών του Πάρκου:

Σήμερα το πρωί στις 7, βάσει της ομόφωνης απόφασης της πολύωρης χθεσινοβραδυνής μας συνέλευσης, συγκεντρωθήκαμε 50 περίπου άτομα στο πάρκο Γεωργιάδη προκειμένου να αποτρέψουμε τη συνέχιση των εργασιών από το δεύτερο εργολάβο “ΡΟΜΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Λιανδράκης-Λυδάκης” (θυμίζουμε ότι η έναρξη των εργασιών περίφραξης και δοκιμαστικών τομών στο έδαφος έγινε την Τετάρτη 24-10-18 συνοδεία ΜΑΤ).

Στο σημείο έφτασε μικτό συνεργείο του δεύτερου εργολάβου και της “ΚΡΕΤΑ-ΚΑΤ” (Σκουραδάκη), που ήταν ο πρώτος ανάδοχος του έργου ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών.

Μαζί τους εμφανίστηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη (2 κλούβες ΜΑΤ και πολλοί αστυνομικοί ένστολοι και μη), ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης, η γενική γραμματέας του δήμου Ευγενία Στυλιανού, ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης και άλλα δημοτικά στελέχη.

Μας επιδείχθηκε επιτόπου η με αρ. πρωτ. 98119/7-11-2018 πρόταση του Τμήματος Πρασίνου προς την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, η οποία μας είπαν ότι αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης του δήμου ότι οι αλλαγές που έχουν υποδείξει πολίτες και φορείς μέσω της δημόσιας διαβούλευσης της Διαχειριστικής Μελέτης, ενσωματώνονται στη Μελέτη Εφαρμογής του έργου.

Ζητήσαμε έντονα και επίμονα την αποχώρηση εργολάβου και αστυνομίας για ένα 24ωρο, ώστε να επεξεργαστούμε το έγγραφο και να ξανασυζητήσουμε το θέμα στην αποψινή έκτακτη μας συνέλευση, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα στην είσοδο του πάρκου από την οδό Δημοκρατίας.

Το αίτημα όμως δεν έγινε δεκτό και η γ.γ. του δήμου Ευγενία Στυλιανού έδωσε σύνθημα με το χέρι της στο (χωρίς πινακίδες) χωματουργικό μηχάνημα του εργολάβου και στα ΜΑΤ να μπουν στο πάρκο απωθώντας μας βίαια.

Επειδή η εικόνα ένστολων και ερπυστριοφόρων εναντίον διαμαρτυρόμενων πολιτών κάτι μας θυμίζει, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τόση δημοκρατία, είχαμε να δούμε από τη χούντα.

Καλούμε έκτακτη συνέλευση απόψε στις 6 το απόγευμα στο πάρκο ή σε ότι έχει μένει από αυτό…

Ξεκίνησαν οι προεργασίες

Μετά την νέα ένταση η οποία σημειώθηκε το πρωϊ της Πέμπτης στο Πάρκο Γεωργιάδη, κατά την έναρξη των εργασιών ανάπλασης, ο εργολάβος ξεκίνησε τις προεργασίες, με την οριοθέτηση του εργοταξίου ενώ τοποθετήθηκαν σιδερένια πλέγματα στις τρεις εισόδους του, από την πλευρά της Πλαστήρα, της Δημοκρατίας και απέναντι από το άγαλμα του Βενιζέλου.