Όλα τα Νέα

Ξεπέρασε τα όριά του το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου. Ασθενείς της Παθολογικής στέλνονται πλέον στο Ηράκλειο

53

Το πρώτο περιστατικό ασθενούς από το νομό Λασιθίου που προοριζόταν για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αλλά διακομίστηκε στο Ηράκλειο καταγράφηκε

 

Όπως αναφέρει η ΑΝΑΤΟΛΗ, φανερώνοντας πως «το Νοσοκομείο έχει φτάσει στα όρια του» και καταδεικνύοντας πως η κινητοποίηση της Πέμπτης είναι κρίσιμη.

Μτά από συνομιλίες που υπήρξαν με φορείς του ιατρικού κόσμου. Είναι πλέον σαφές πως γιατροί, νοσηλευτές και τοπικοί φορείς, αναγνωρίζουν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ιδρύματος.

Η βασικότερη κλινική στο νομό Λασιθίου, η οποία λειτουργεί με υπερπληρότητα, δεν μπορεί να λειτουργήσει πλέον με συνθήκες ανασφάλειας.   Όπως είχε αποφασιστεί, όταν η παθολογική κλινική θα ξεπερνούσε το 20% της δυναμικότητας που έχει, τα περιστατικά θα διακομίζονταν στο Ηράκλειο. Αν και μέχρι τώρα το ποσοστό είχε ξεπεραστεί στην πράξη, δεν τηρήθηκε αυστηρά και δεν υπήρξε διακομιδή. Έτσι, χθες η κλινική φιλοξενούσε 28 άτομα. Αλλά με την ανακοίνωση ότι έρχεται ο επόμενος ασθενής, λήφθηκε και ανακοινώθηκε η απόφαση πως θα πρέπει να διακομιστεί το περιστατικό στο Ηράκλειο.

Έτσι στο εξής και με δεδομένο πως δεν λειτουργούν κανονικά οι δύο παθολογικές κλινικές σε Ιεράπετρα και Σητεία, κάθε περιστατικό από το νομό Λασιθίου που θα χρήζει νοσηλείας στην παθολογική κλινική θα διακομίζεται σε νοσοκομείο του Ηρακλείου!