Υπό κατάρρευση η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση βρίσκεται

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Εργαζομένων στο Βενιζέλειο, δηλώνει ότι βρίσκεται υπό κατάρρευση η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς οι αυξημένες ανάγκες της κλινικής σε συνδυασμό με την τεράστια έλλειψη προσωπικού καθιστούν επισφαλή την λειτουργία του τμήματος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Το εναπομείναν ελάχιστο μαιευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο φιλότιμο και επαγγελματισμό και αν διαθέτει, μετά απο 30 και πλέον χρόνια προσφοράς, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες και αυξημένες ανάγκες του τμήματος, την ίδια στιγμή που η προσέλευση στο τμήμα ολοένα και αυξάνεται.

Ενδεικτικό της αύξησης είναι η πληρότητα των 36 κρεβατιών καθημερινά, της στιγμή που η δύναμη της κλινικής είναι 25, παράλληλα με τα 20 νεογνά που τυγχάνουν φροντίδας,

Λεχωίδες, νεογνά, γυναικολογικά- ογκολογικά περιστατικά και επείγοντα – Τακτικά εξωτερικά Ιατρεία, χειρουργεία , Μαιευτήριο είναι οι καθημερινές λειτουργίες του τμήματος, τις ανάγκες του οποίου καλούνται να καλύψουν οι μόλις 11 μαίες σε 24 ωρη βάση.

Το προσωπικό του τμήματος εδώ και καιρό έχει επισημάνει την κατάσταση, δυστυχώς χωρίς να έχει πάρει καμία απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι και ακόμη χειρότερα χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια στο πρόβλημα του.

Στο παρά πέντε λοιπόν της αναστολής λειτουργίας του τμήματος, καλούμε  την Διοίκηση της 7ηΥ.ΠΕ Κρήτης, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όπως άμεσα προβούν στην ενίσχυση του τμήματος, προσπερνώντας γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή λειτουργίας του τμήματος και να μπορεί η κλινική να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στις γυναίκες που χρήζουν των υπηρεσιών τους».

Την επιστολή των εργαζομένων που απευθύνεται στη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, και τη Διοίκηση του Νοσηλευτικού ιδρύματος υπογράφουν ο Διευθυντής του Τμήματος, οι μαιευτήρες – γυναικολόγοι, η προϊσταμένη, οι μαίες και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος.

venizelio-maieytikh

Τα σχόλια είναι κλειστά.