Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν στη Μεσαρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στη Μεσαρά βρίσκεται από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου επισκέφθηκε ξεκίνησε την περιοδεία του από το εργοτάξιο του δρόμου Ηράκλειο – Μεσαρά στην Αγία Βαρβάρα.

Ευχήθηκε μάλιστα την επόμενη φορά που θα έρθει στην Κρήτη, το εν λόγω έργο να έχει ολοκληρωθεί και να έχει παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το χωριό Άγιοι Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και λίγο αργότερα τη Μονή Καλυβιανής, βρέθηκε στη Γεωργική Σχολή Μεσαρά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς.

Ζωντανό μνημείο ιστορίας, φάρος της πίστης και θεματοφύλακας της μοναδικής πολιτιστικής μας παράδοσης η Ιερά Μονή…

Posted by Λευτέρης Αυγενάκης on Saturday, January 19, 2019

Ακολούθησε επίσκεψη στα γραφείς της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαστού.

Κατά την ομιλία του στους συγκεντρωμένους, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη νεολαία στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αναφερόμενος ξανά στην υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας μας τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Φαιστού στις Μοίρες. Εδώ όπου τα δραστήρια μέλη της…

Posted by Λευτέρης Αυγενάκης on Saturday, January 19, 2019

Στο σύντομο χαιρετισμό του έξω από τα γραφεία της Τοπικής οργάνωσης της ΝΔ στις Μοίρες ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για τη συμφωνία των Πρεσπών με αναφορά στους αγώνες Κρητικών στη Μακεδονία.

«Θα βρεθούμε απέναντι στη συμφωνία. Είναι μια κακή συμφωνία και αυτό το μήνυμα έχει ιδιαίτερη αξία στην Κρήτη, με δεδομένο ότι στις αρχές του 20ου αιώνα Κρητικοί πολέμησαν στη Μακεδονία. Να σας πω ότι και ο παππούς μου Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εθελοντής και πολέμησε σε Μπιζάνι και Σιάτιστα. Κάποιοι συμπολεμιστές του δεν γύρισαν ποτέ. Τη μνήμη τους τιμούμε και την ιστορία τους θυμόμαστε».

Περίπου το μεσημέρι έκανε βόλτα στο κέντρο των Μοιρών και επισκέφθηκε τη Λαϊκή Αγορά Μοιρών, όπου συζήτησε με κόσμο αλλά και παραγωγούς για τα αγροτικά προβλήματα της περιοχής.

Ακουλούθησε η επίσκεψη στο Τυμπάκι, όπου ο Κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ συμμετέχουν σε σύσκεψη στο πρώην Δημαρχείο Τυμπακίου όπου πλέον στεγάζεται ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, του Προεδρείου της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς.

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο Τυμπάκι ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης ο οποίος αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή. Ειδικά αναφορά έγινε στην εκτροπή του Πλατύ Ποταμού, αλλά και σε όλα τα φλέγοντα θέματα της Μεσαράς που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκαν – όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο – τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, και οι παριστάμενοι αγρότες αναφέρθηκαν στην ανάγκη στήριξης των τοπικών προϊόντων αλλά και στα προβλήματα που υπήρξαν στο πρόγραμμα δακοκτονίας.

Η περιοδεία του κ. Μητσοτάκη στον νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στα χωριά Ασήμι στις 3:00 μ.μ. και Πύργος στις 4:00μ.μ., όπου θα τον υποδεχθούν κάτοικοι της περιοχής. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Πέραμα στις 6:30μ.μ. και τα Ανώγεια του νομού Ρεθύμνου στις 8:30μ.μ.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.