Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας ο Θανάσης Χηνόπουλος

Επίσημα έθεσε υποψηφιότητα για τον Δήμο Ιεράπετρας ο Θανάσης Χηνόπουλος

Ο Θανάσης Χηνόπουλος έθεσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος στον Δήμο Ιεράπετρας.

Με τον συνδυασμό «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την Ιεράπετρά μας!» και με επικεφάλης τον κ.Χηνόπουλο θα διεκδικήσει τον Δήμο, για να γίνει η Ιεράπετρα, από την πόλη ως το πιο μικρό χωριό, ένας νέος Ευρωπαϊκός Δήμος με κέντρο του ενδιαφέροντός του τις ανάγκες του δημότη και την ευτυχία των παιδιών του,όπως αναφέρει το σλόγκαν της παράταξης.

Το μήνυμα του συνδυασμού

Όραμα και σχεδιασμός του συνδυασμού μας «ΕΝΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ για την Ιεράπετρά μας!», είναι να μη χαθούν άλλες ευκαιρίες, να γίνει η Ιεράπετρα, από την πόλη ως το πιο μικρό χωριό, ένας νέος Ευρωπαϊκός Δήμος με κέντρο του ενδιαφέροντός του τις ανάγκες του δημότη και την ευτυχία των παιδιών του.

Τίμησε τον Θανάση Χηνόπουλο η Παλαιόχωρα

Ποιός είναι ο Θανάσης Χηνόπουλος 

Ο Θανάσης Χηνόπουλος έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Λιμενικών Δοκίμων, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Είναι Ανώτατος Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, εν αποστρατεία.

Ο Θανάσης Χηνόπουλος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Ασχολείται με τα κοινά, γιατί πιστεύει στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες και είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά Χανίων, από το 2011 μέχρι και σήμερα (αμισθί), ενώ έντονη είναι η συνεισφορά του σε πολλές κοινωνικές και ανθρωπιστικές δράσεις.

Αναλυτικότερα, έχει διατελέσει:

  • Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Επαγγελματικών Τουριστικών Ημερόπλοιων Σκαφών (Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ.), δύο τριετίες
  • Αντιπρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας, δύο χρόνια
  • Μέλος της Επιτροπής, που σύστησε η πρώην Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, με αντικείμενο την μελέτη, την επεξεργασία και την υποβολή προτάσεων, για θέματα που αφορούν τον θαλάσσιο τουρισμό.
  • Εκδότης και αρθρογράφος, της διμηνιαίας ανεξάρτητης εφημερίδας «ΠΛΟΙΟ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ».

Συνάντηση Δημάρχου Ιεράπετρας με τον Πρόεδρο του Ο.Φ.Ι. κ.Χηνόπουλο

Επαγγελματική δραστηριότητα:

Σαν επιχειρηματίας και πλοιοκτήτης, ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος, «άνοιξε» την ημερήσια κρουαζιέρα στην Κίσαμο Χανίων και είναι δημιουργός των 10 Ναυτικών Εταιρειών, που έχουν έδρα την Κίσσαμο Χανίων και οργανώνουν επί είκοσι τέσσερα χρόνια (1995-2018) με τα 11 πλοία τους, τις ημερήσιες κρουαζιέρες από την Κίσαμο στη νήσο Γραμβούσα και στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, καθώς επίσης και από τη Σούδα, στον κόλπο της Σούδας (Αλμυρίδα, Μαράθι, Λουτράκι, Νησίδα).

Δραστηριοποιείται και στο Λασίθι, όπου πλοία Ναυτικών Εταιρειών του, από το 2012 εκτελούν τις ημερήσιες κρουαζιέρες, Ιεράπετρα – Νήσος Χρυσή και από το 2015 Μακρύς Γιαλός – Κουφονήσι .

Είναι, επίσης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου των παραπάνω δέκα Ναυτικών Εταιρειών, που συνιστούν τις Κοινοπραξίες Ναυτικών Εταιριών Cretan Daily Cruises και Chrissi Daily Cruises, ενώ στις επιχειρήσεις του, απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι.

Η συμμετοχή του στην αυτοδιοίκηση

Το 2010, εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών», του Δημάρχου Πλατανιά Χανίων, κ. Γιάννη Μαλανδράκη.

Μετά την εκλογή του, το Δημοτικό Συμβούλιο τον εξέλεξε επανειλημμένα ως Πρόεδρό του και στη συνέχεια ως Πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης και ως Πρόεδρο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.

Παράλληλα, ορίσθηκε από τον Δήμαρχο ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για την οργάνωση, τη λειτουργία, τον συντονισμό και την οργανωτική διάρθρωση των Υπηρεσιών του Δήμου, θέσεις που κατείχε μέχρι τις Δημοτικές εκλογές του Αυγούστου 2014, κατά τις οποίες επανεκλέχτηκε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά.

Με Νίκη Βόλου ο Ο.Φ.Ι. στον Τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος

Αθλητικός παράγοντας

Ως Πρόεδρος του Δ.Σ. του ποδοσφαιρικού Συλλόγου Άρη Βουκολιών Χανίων (2013-2015), ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος, υπήρξε πρωτεργάτης στην δημιουργία Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, με συνέπεια τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής, να έχουν την δυνατότητα να ασχοληθούν ενεργά με το άθλημα.

Κατά την προεδρία του κ. Χηνόπουλου, ο Άρης Βουκολιών, ανήλθε κατηγορία και κατέκτησε για πρώτη φορά στην 90/ετή ιστορία του δύο φορές το Κύπελλο Χανίων και μία φορά το Κύπελλο Σούπερ Καπ Χανίων.

Το 2016, διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων (ΕΠΣ/Χανίων).

Τέλος, τον Αύγουστο του 2016, ο κ. Θανάσης Χηνόπουλος ανέλαβε και είναι μέχρι και σήμερα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας Ο.Φ.Ιεράπετρας.

Κατά την προεδρία του, ο ΟΦΙ κατέλαβε τιμητική θέση στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και για πρώτη φορά στην 50ετή ιστορία του, κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδος (2017) και προκρίθηκε στις τριάντα δύο καλύτερες ομάδες της χώρας μας στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος (2018).

Παράλληλα, προχώρησε με επιτυχία στην ανασυγκρότηση των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του ΟΦΙ

Τα σχόλια είναι κλειστά.