Υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη: Απίστευτα τα βασανιστήρια. Οι γονείς δεν μπορούν να ξεχάσουν

Τα βασανιστήρια που περιγράφονται είναι συγκλονιστικά και δείχνουν τι περνούσε το παιδί στα χέρια αδίστακτων νεαρών που τώρα δηλώνουν ότι απλά πείραζαν για πλάκα τον σπουδαστή

Τέσσερα χρόνια μετά τον άδικο χαμό του νεαρού σπουδαστή, Βαγγέλη Γιακουμάκη, και η πληγή δεν μπορεί να κλείσει.

Ειδικά για την οικογένειά του η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το χαμό του, αλλά και το γεγονός ότι οι φταίχτες μένουν ατιμώρητοι.

Προχθές το πρωί πιασμένοι χέρι-χέρι έφτασαν στο Δικαστικό Μέγαρο των Ιωαννίνων προκειμένου να παραστούν στη δική 9 Κρητικών, συμφοιτητών του Βαγγέλη που κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού, κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Είναι αυτοί που σύμφωνα με τη δικογραφία έκαναν μπούλινγκ στο Βαγγέλη.

Μέχρι τη στιγμή που εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρός κοντά στη λίμνη. Η δίκη αναβλήθηκε για τον Απρίλιο γιατί δεν παρέστησαν βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης.

Αργότερα, με πόνο βουβό οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη πήγαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το παλικάρι τους κι άναψαν ένα κερί και τέλεσαν ένα τρισάγιο στη μνήμη του.

Απίστευτα βασανιστήρια

Τα βασανιστήρια που περιγράφονται είναι συγκλονιστικά και δείχνουν τι περνούσε το παιδί στα χέρια αδίστακτων νεαρών που τώρα δηλώνουν ότι απλά πείραζαν για πλάκα τον σπουδαστή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανάμεσα στα 23 περιστατικά από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιανουάριο του 2015 βρίσκονται φρικτά βασανιστήρια, όπως αυτό κατά το οποίο ένας από τους κατηγορούµενους φέρεται ότι έριξε καυτό νερό από σκεύος στον λαιµό του 20χρονου κατά τη διάρκεια διαλείµµατος, ότι τον πάτησε µε πρόθεση µε το τακούνι από τις µπότες που φορούσε, στα δάχτυλα του ποδιού, και µια άλλη φορά ότι τον χτύπησε επανειληµµένα µε τις µπότες στην κνήµη του ποδιού.

Ο συγκεκριµένος, µαζί µε άλλους τρεις συγκατηγορουµένους του, σύµφωνα µε τη δικογραφία, “κρέµασε µε τη βία (τον Βαγγέλη Γιακουµάκη) και για αρκετή ώρα από το παράθυρο του διαδρόµου, στον δεύτερο όροφο”».

Τον Νοέµβριο του 2014 δύο από τους κατηγορουµένους φέρονται ότι τύλιξαν πολλές φορές µε κολλητική ταινία το κεφάλι του Βαγγέλη Γιακουµάκη και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, ενώ τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, τέσσερις συγκατηγορούµενοι φέρονται ότι έριξαν τον 20χρονο στο κρεβάτι του και έπεσαν πάνω του χτυπώντας τον παράλληλα σε όλο το σώµα, προξενώντας έτσι σε αυτόν µώλωπες και παροδική ασφυξία.

Εξι από τους κατηγορουµένους, ενώ βρίσκονταν στη Γαλακτοκοµική Σχολή Ιωαννίνων, τον ωθούσαν βίαια και “τον χτυπούσαν αιφνιδιαστικά και µε σφοδρότητα στον αυχένα, τον τράχηλο και το πρόσωπό του”».

Σε άλλη περίπτωση τέσσερα άτομα έπιασαν µε τη βία τον νεαρό από το Ρέθυμνο, «τον έδεσε στο πάτωµα µε ένα µακρύ χοντρό σχοινί και τον χτύπησε επανειληµµένα στο πρόσωπο, τόσο µε τα χέρια του όσο και µε µια βούρτσα που γυαλίζουν τα στιβάνια (µπότες), προξενώντας έτσι σ’ αυτόν µώλωπες και εκδορές».

Ενώ σε άλλη περίπτωση τον έκλεισαν σε μια ντουλάπα και του πέταγα κέρματα για να τραγουδήσει λες και ήταν τζουκ μποξ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.