Όλα τα Νέα

Υποβιβάζονται τα Χανιά

Και επισήμως... μπλεξίματα για τον ΑΟΧ που τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών

205

Σοκ για τον ΑΟ Χανίων. Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Β’ Εθνικής επέβαλε στην ομάδα  ποινή αφαίρεσης των βαθμών μιας νίκης για όσα ματς αγωνίστηκε χωρίς να έχει πιστοποιητικό συμμετοχής, κάτι που συνεπάγεται τον υποβιβασμό τους. Επίσης, ο ΑΟ Χανίων τιμωρήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 6.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε, η πρόσθετη παρέμβαση της Καλλιθέας, που είναι, πάντως, αυτή που επωφελείται αν υποβιβαστεί ο ΑΟΧ, δεν έγινε δεκτή.

Τονίζουμε ότι ο ΑΟ Χανίων έχει δικαίωμα έφεσης, ελπίζοντας η ποινή να μετατραπεί σε πρόστιμο.

Αναλυτικά: «Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας εξέδωσε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΔΕΧΕΤΑΙ ότι η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ τέλεσε την αποδιδόμενη σ’ αυτή πειθαρχική παράβαση, που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1 περ. ε’ του Παραρτήματος Α’ του Π.Κ. της ΕΠΟ, σε συνδυασμό με τα άρθρα 77Α και 78 ν.2725/1999. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη τις κάτωθι ποινές: i) την ποινή της αφαίρεσης των βαθμών μιας (1) νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου (2016 – 2017) και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση, ήτοι, από την ανάκληση του επίδικου πιστοποιητικού και για όσο διαρκεί η παράβαση και ii) χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».