Όλα τα Νέα

Από αύριο, Τρίτη, η υποβολή αιτήσεων των πυρόπληκτων για το εφάπαξ

179
Ξεκινάει από αύριο, Τρίτη, η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, σε πληγέντα άτομα από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου σε περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2018 και για όσους πληγέντες δεν προλάβουν ή δεν μπορέσουν να καταθέσουν την αίτηση, η υποβολή αιτήσεων θα συνεχιστεί μόλις ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος κατάθεσής τους.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, βάσει της ώρας προσέλευσης των πληγέντων. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στα κατά τόπους γραφεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που λειτουργούν για το σκοπό αυτό, καθημερινά από 8:00-20:00, ανεξάρτητα της περιοχής κατοικίας του πληγέντος.

Σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών υπενθυμίζει ότι πέραν του έκτακτου επιδόματος των 5.000 ή 6.000 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, για τις κατοικίες και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, θα αποζημιωθούν πρόσθετα για τις ζημιές που υπέστησαν τα κτήρια και ο περιβάλλων χώρος, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης.