Όλα τα Νέα

Ζητούν την αθώωση των κατηγορούμενων για τις κινητοποιήσεις

332
Την αθώωση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι δικάζονται για τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ζητά η ΕΛΜΕ Λασιθίου. 

Η ΕΛΜΕ τονίζει ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση ήταν αποτέλεσμα μαζικής απόφασης των πολιτών της Ιεράπετρας ενώ γίνεται λόγος για προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων.

Τέλος, η ΕΛΜΕ καταδικάζει την ενέργεια του Διευθυντή του Νοσοκομείου, καθώς η δίωξη ήρθε μετά από δική του καταγγελία και υπογραμμίζει ότι στράφηκε ενάντια σε όλους τους πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας, οι οποίοι στήριξαν την κινητοποίηση μαζικά.

Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη οδηγούνται τρία μέλη της Ανοικτής Επιτροπής Αγώνα, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, για παλαιότερη κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας, η οποία αφορούσε την παράσταση διαμαρτυρίας για τα πέντε ευρώ, τα οποία υποχρεούνταν να δώσει ένας πολίτης για τις εξετάσεις του.

Αναλυτικά το κείμενο της ΕΛΜΕ Λασιθίου:

Τη Δευτέρα 04/12/2017 οδηγούνται στο δικαστήριο τρείς συμπολίτες μας κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του νοσοκομείου Ιεράπετρας μεταξύ 1 και 4 Απριλίου του 2013.

Επρόκειτο για ένα από τους πολλούς αγώνες που έχουν δώσει οι πολίτες  της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου μας και του δικαιώματός μας να έχουμε Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Η συγκεκριμένη κινητοποίηση – όπως και όλες όσες οργανώθηκαν από την Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας – ήταν αποτέλεσμα μαζικής απόφασης των πολιτών της Ιεράπετρας, αφορούσε δε, την απαίτηση να παραμείνει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας ανοιχτό, δημόσιο και δωρεάν, πλήρες και αυτοδιοίκητο.

Η δίωξη που ασκείται στους συμπολίτες μας είναι αποτέλεσμα της καταγγελίας που υπέβαλλε ο τότε διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας και στρέφεται, ουσιαστικά,  ενάντια σε όλους τους πολίτες και φορείς της Ιεράπετρας που αποφάσισαν και πήραν μέρος – συχνά με καθολική συμμετοχή της πόλης – στις κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου, της δημόσιας υγείας της πόλης μας, των υπηρεσιών που απομακρύνονται οδηγώντας την περιοχή Ιεράπετρας σε μαρασμό (ΤΕΙ, εφορία, κλπ) και στέρηση των δικαιωμάτων μας.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού και ποινικοποίησης των αγώνων μας και για αυτό δηλώνουμε τη αμέριστη στήριξή μας στους κατηγορούμενους συμπολίτες μας και απαιτούμε την άμεση αθώωσή τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.