Όλα τα Νέα

Ζωή Λάσκαρη: Μια ιστορική φωτογράφηση για το περιοδικό Playboy

Ζωή Λάσκαρη: Μια ιστορική φωτογράφηση για το περιοδικό Playboy

1,019

Ζωή Λάσκαρη: Μια ιστορική φωτογράφηση για το περιοδικό Playboy – Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω στο 1985, όταν το sex symbol του ελληνικού κινηματογράφου φωτογραφήθηκε γυμνό για το Playboy από τον Ντίνο Διαμαντόπουλο.

Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες τάραξαν τα νερά και έκαναν τον αντρικό πληθυσμό να παραληρεί καθώς ακόμα και για την σημερινή εποχή οι φωτογραφίες αυτες θεωρούνται τολμηρές.

Πόσο μάλλον που σε μία πόζα ο φωτογραφικός φακός την αποθανάτησε καβάλα πάνω σε ένα άγαλμα λιονταριού!

Την εποχή εκείνη ακουγόταν έντονα ότι η Ζωή Λάσκαρη είχε πάρει ένα αστρονομικό ποσό ως αμοιβή γι αυτην την φωτογράφηση αλλά η ίδια το αρνιόταν κατηγορηματικά. Να σας ενημερώσουμε ότι την περίοδο εκείνη, η αγαπημένη ηθοποιός ήταν μόλις 41 ετών.

Η φωτογράφηση και οι αντιδράσεις

Η πετυχημένη όπως αποδείχτηκε φωτογράφηση της Ζωής Λάσκαρη ξεσήκωσε αντιδράσεις όχι μόνο στο αντρικό κοινό, αλλά και πολιτική θύελλα, καθώς η τότε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Συνοδινού, έθεσε το θέμα στην Βουλή, αφου η φωτογράφηση έλαβε μέρος σε αρχαιολογικό χώρο χωρίς προηγούμενη άδεια από τις αρχές.

Το ρεκορ του Playboy

Το τεύχος του Οκτωμβρίου του 1985 με την φωτογράφηση της γυμνής Ζωής Λάσκαρη στο εξώφυλλο, ξεπέρασε κάθε προσδοκία των εκδοτών, ενώ η ίδια η Ζωή δήλωνε πως το δικό της ρεκορ δεν καταρρίφθηκε ποτέ!

 

Η ηθοποιός είχε αναφερθεί για την φωτογράφηση αυτη σε μια συνέντευξη που είχε παραθέσει στην εφημερίδα Real News το 2015, λέγοντας:

 

«Όταν μου πρότειναν από το Playboy να κάνουμε τη γνωστή φωτογράφηση, μου άρεσε η ιδέα. Ζήτησα όμως ότι ήθελα. Δεν ήθελα λεφτά. Ήθελα ένα κότερο, να μπω στη φωτολουσία του Αιγαίου, σε μέρη που δεν φωτογραφήθηκε κανείς και κει, γυμνή, να παραδοθώ στον ήλιο. Τι χρειαζόμουν; Έναν μακιγιέρ κι ένα φωτογράφο. Αυτά ζήτησα… Πόσο εξευτελισμένη θα ήμουν σήμερα αν είχα πουλήσει το γυμνό κορμί μου τότε; Όσο πιο ακριβά, τόσο πιο εξευτελισμένη».

 

http://koitamagazine.gr/